自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

看到這條片後,發覺原來咁大個都需要用carseat,
http://www.youtube.com/watch?v=rZFDkdyYRBA

一直以為個女用到4歲唔洗用,而加真的需要買返個 !

請問大家有咩牌子好,同邊到有得賣呀 ?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

回覆:babycoming 的帖子

我見Chxcco 有

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我見Chxcco+有 +

原帖由 Sausauyeung 於 13-05-14 發表
我見Chxcco 有
反斗城也有

男爵府

Sausauyeung 發表於 13-5-14 10:25
我見Chxcco 有

是否可for 6歲以上架?

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

引用:Quote:Sausauyeung+發表於+13-5-14+10:25+

原帖由 babycoming 於 13-05-14 發表
是否可for 6歲以上架?
是,叫booster seat

wcpcelia  yes,早幾日有JM都分享過呀!  發表於 13-5-15 08:38

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

用booster seat

伯爵府

好驚呀睇完....

每日都咁開心!!!

男爵府

引用:用booster+seat

原帖由 littleangelyy 於 13-05-14 發表
用booster seat
呢個是牌子名嗎?

子爵府

回覆:請問6歲以上用的car seat在那裡可買到

Like this

matthewconnielo    發表於 13-5-14 10:59

男爵府

引用:Like+this+

原帖由 bbmuimui 於 13-05-14 發表
Like this
有個問題請教下,片中和昨天5歲女車禍身亡時都是用車的安全帶,這款car seat是需要用車的安全帶嗎

greenpea  要用  發表於 13-5-14 10:44

子爵府

引用:Like+this+

原帖由 bbmuimui 於 13-05-14 發表
Like this
我女8歲,4歲起俾左個細仔car seat細佬用之後,就用緊類似這款的booster car seat,在chicco買,可用返車上的安全帶,sales姐姐話這些款可用到11歲

大宅

去中環BUMPS TO BABE MOTHERCARE 都有,

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

回覆:請問6歲以上用的car seat在那裡可買到 ?

http://www.maxi-cosi.com/au-en/

My Two Princess

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

玩具反斗城就有啦..
當年我買左個有3歲坐到12歲的CAR SEAT...
細個時係一大座的..
大D就可以拆開佢得番下邊個節BOOSTER

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:http://www.maxi-cosi.com/au-en/ +

原帖由 pigpig 於 13-05-14 發表
http://www.maxi-cosi.com/au-en/
首選牌子:maxi-cosi

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

babycoming 發表於 13-5-14 10:34
呢個是牌子名嗎?

大個用的carseat 名, 正確應叫Booster car seat.
我仔4歲用呢種 2 in 1 booster car seat, 細個用full back, 大個左拆左back,超好用.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

用 booster seat
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

引用:Quote:babycoming+發表於+13-5-14+10:34+呢

原帖由 littleangelyy 於 13-05-14 發表
大個用的carseat 名, 正確應叫Booster car seat.
我仔4歲用呢種 2 in 1 booster car seat, 細個用full bac ...
我大女岩岩11歲,才折後面的背板

男爵府

littleangelyy 發表於 13-5-14 10:45
我仔4歲用呢種 2 in 1 booster car seat, 細個用full bac ...

請問你在那裡買,是咩牌子?

侯爵府

pigpig 發表於 13-5-14 10:48
我大女岩岩11歲,才折後面的背板

11 歲! 應該好迫, 坐得好唔舒服喎.
我仔5歲已拆back.

首頁

尾頁

跳至