跳至

首頁
23456...37

尾頁

大宅

Re: 呢樹傾下啦!

tabolau

冇唔舒服呀,
除左多左d胃氣,
真係冇唔同,
我成日同我老公講,
唔知阿b係唔係度 ~

洋房

hi 各位,

我又加入呀 ~~
我係第一胎, 計lmp 而加係7w2d, 但係上星期睇e生 (6w2d), e 生照完話得3w, 咁我而加實際係4w 定 7w 呢 ? 初初未知有左, 就開始有啡, 我仲以為係準備泥野 (因為就係果d日子), 跟住過左期check 棒棒, 先知bingo 左. 跟住見d 人話流啡就有問題, 睇過e 生話作小產, 開左安胎藥我食, 一個星期後, 直至而加都無流啡喇.
但係我而加擔心個胎長唔長, 始終一日未見倒心跳, 個心都唔放心.
我book 左下月中先再睇e生, 有排等呀?
我又無任何唔舒服呀. 所以真係好唔實在, 仲要話我知個胎實際係細咁多, 咁姐點架 ??

子爵府

[size=small]♡Eightmac,
根據我醫生話...如果period一向準...咁計lmd應該準果喎...如果你作小產,食左葯依家又無咩,應該無事果喎,咁你有無check過bb心跳?不過原來3week都照到野嘅咩?我醫生同我講話未有咁快睇到bb,佢叫我8週先去覆診先照呀!
Eightmac 寫道:
hi 各位,

我又加入呀 ~~
我係第一胎, 計lmp 而加係7w2d, 但係上星期睇e生 (6w2d), e 生照完話得3w, 咁我而加實際係4w 定 7w 呢 ? 初初未知有左, 就開始有啡, 我仲以為係準備泥野 (因為就係果d日子), 跟住過左期check 棒棒, 先知bingo 左. 跟住見d 人話流啡就有問題, 睇過e 生話作小產, 開左安胎藥我食, 一個星期後, 直至而加都無流啡喇.
但係我而加擔心個胎長唔長, 始終一日未見倒心跳, 個心都唔放心.
我book 左下月中先再睇e生, 有排等呀?
我又無任何唔舒服呀. 所以真係好唔實在, 仲要話我知個胎實際係細咁多, 咁姐點架 ??

複式洋房

umm......我都有同感, 好似唔係好實在, 我8w咋, 不過就成日都嘔同埋個肚有時扯住痛lor......都有d擔心ga!

複式洋房

monkichi 寫道:
我今日 6 weeks
係第二胎. 囝囝28個月大.

amy,
I know who u are
好開心o係呢度見到你!

monkichi,
Congratulations to you too!!! 真係好開心在呢度見到你.
"I know who u are" ~ 你真聰明!
係呢, 明高仔有返幼兒園嗎? 我的囝囝下個星期開學了.
哥哥七歲, 妹妹四歲, 兩個都好曳!!!

複式洋房

Mui Mui,
玩個遊戲, 你估唔估到我係邊個? Shhh...

子爵府

[size=small]♡amykuririn,
唔好玩啦,典估呀!
amykuririn 寫道:
Mui Mui,
玩個遊戲, 你估唔估到我係邊個? Shhh...

複式洋房

Mui_Mui 寫道:
唔好玩啦,典估呀!

咁, 如果我叫你做闊太呢?

子爵府

咦~原來係你呀??? 唔聲唔聲!
amykuririn 寫道:
[quote]Mui_Mui 寫道:
唔好玩啦,典估呀!

咁, 如果我叫你做闊太呢?
[size=x-small]see my login name, and it starts with...
[size=x-small]1 more tips, 我試過做你的灣仔飯友[/quote]

複式洋房

Mui_Mui 寫道:
咦~原來係你呀??? 唔聲唔聲!

Mui Mui,
我未夠3個月, 唔想講住呀! 因為上年我其實有過一次miscarriage. :cry: 麻煩你保守秘密.
不過在呢個forum見到你, 好surprise, 又好開心.

別墅

Hello sisters,

Sorry! I don't know how to type Chinese.

我都有8w啦,不過同你一樣"唔係好實在,冇其他唔順舒,連嘔都冇!" I only feel bust pain. I'm thinking whether I should buy new bras now!

子爵府

[size=small]♡Amy,
明晒啦...我個人好守秘密,所以你唔水驚!

[size=small]♡Bigchicken6,

禁止訪問

洋房

Mui_Mui ,

係law, 我就係唔知點, 上次掛住問其他, 呢個問題無問清楚e生. 而加自己諗諗下先覺得 唔知點咁 ?
我真係唔知自己7w 定 4w, 好迷網 :cry:

流啡既問題我已經無擔心喇, 因為而加都無事. 反而 而加擔心個胎長唔長既問題.

因為上次check, 只睇倒一粒豆咁, 邊有心跳呀, 如果有, 我就唔洗擔心喇 :cry:

子爵府

[size=small]♡Eightmac,
我諗你唔好太擔心住先,過多兩週再check下啦,如果係only4週真係咩都無野睇架同埋可能都未有心跳...所以不如你叠埋心水安下胎見啦!
Eightmac 寫道:
Mui_Mui ,

係law, 我就係唔知點, 上次掛住問其他, 呢個問題無問清楚e生. 而加自己諗諗下先覺得 唔知點咁 ?
我真係唔知自己7w 定 4w, 好迷網 :cry:

流啡既問題我已經無擔心喇, 因為而加都無事. 反而 而加擔心個胎長唔長既問題.

因為上次check, 只睇倒一粒豆咁, 邊有心跳呀, 如果有, 我就唔洗擔心喇 :cry:

洋房

Mui_Mui,

thx, 而加唯有係咁喇 ~

複式洋房

bigchicken6 寫道:
我都有8w啦,不過同你一樣"唔係好實在,冇其他唔順舒,連嘔都冇!" I only feel bust pain. I'm thinking whether I should buy new bras now!

"I only feel bust pain" ~ 咁都係懷孕的特徵之一呀!
冇嘔唔使唔開心, 因為作嘔作悶其實好辛苦架!
"whether I should buy new bras now!" ~ 如果d bra緊得滯, 可以考慮買過d, 又或者用bra extention扣. 不過要有心理準備, 遲些個breast會再大d的. 好多人在pregnancy內唔止換一次bra的.

複式洋房

~小熊貓~ 寫道:
今日個肚唔知點解成日扯住痛....好驚呀~因為俾個死佬激親.....唔知關唔關事......

~小熊貓~,
個肚扯住痛應該係子宮expand的感覺. 如果那些痛只係少少少少, 陰d陰d咁, 係正常的. 不過你要襯現在懷孕, 叫你老公好激你呀, 如果激親你, 你唔開心, 小b會知架.
老實講, 而家大肚係最矜貴的時候. 第二時bb出左世, 兩公婆就有機會因為點湊bb, 點教bb而有爭拗. 所以要襯而家好好享受大肚的特權.

別墅

Amy,

Where can I buy bra extention扣? Many thanks!

複式洋房

bigchicken6 寫道:
Where can I buy bra extention扣? Many thanks!

我在奇妮(Gennie)買過, 媽媽世界同010好似都有. 兩年前買係$5-$9.

首頁
23456...37

尾頁

跳至