單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 唉,我覺得自己好無用

idy:
好耐唔見你......個仔仔哦 ,依家大左幾多啊 得閒多d上來傾下湊仔經啦 大的小朋友仲有冇參加興趣班啊 自己女女依家愛上了跆拳道

大宅

Idy,
唔知你乜事, 但係只要話比自己知, 最差的時間已經過去了, 就無事架la.

複式洋房

idyhk你好無用

侯爵府

idy:
得閒出來應下我啦

大宅

只要自己唔覺得自己無用, 就冇人會覺得你無用

加油

洋房

Dear Idy,

唔好唔開心和覺得自己無用, 記住萬大事都有解決的方法. 有時會覺得孩子是我的動力, 事事都要為孩子着想, 例如和小孩子互相傾吐心事和他看故事書(不須買, 可以到圖書館, 培養他的學習興趣), 溫習功課和煮一些美味的食品(不須價錢昂貴的, 例如jelly). 我每天就是做這些事情, 所以天天常常都很累, 便沒有時間失眠了. 學習去原諒別人, 釋放自己, 不要讓每件事都令你鬱鬱不歡. 你開心, 孩子自然會健康快樂地成長.

天氣涼了, 是時候幫小朋友和你的身體打底, 有時可以用蘋果, 雪梨, 蜜早再加少許冰糖煮糖水, 凍熱飲都好正. 因為看醫生都唔平的.

lisa
曾經聽過一個老人家教如果去選終生伴侶, 佢地話好似買鞋, 要睇中個款後, 然後親自去試清楚, 舒服才買, 不要信別人的意見, 因為真正的用家係你. 同意嗎?

侯爵府

環保接龍勳章

Idy:
妳多d出來傾吓吧!吾好一個人自困...之前吾見妳出現,以為妳忙,無人通知過我們妳的近況...但原來是吾開心,妳做乜吾話比我們知呢? :wink:
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

侯爵府

monly叫我留月餅俾佢我先知idy唔開心 早知道一定留大大份俾佢啦 :lol: 我們做的月餅雖然唔值錢,但它是我們的一份小小心意 如果你笑三笑我d再做過俾你好嗎
vane 寫道:
Idy:
妳多d出來傾吓吧!吾好一個人自困...之前吾見妳出現,以為妳忙,無人通過我們妳的近況...但原來是吾開心,妳做乜吾話比我們知呢? :wink:

洋房

Dear CW-KK

錯過了你們的gathering tim, 點嗎成唔成功, 我相信一定好yummy.

lisa
曾經聽過一個老人家教如果去選終生伴侶, 佢地話好似買鞋, 要睇中個款後, 然後親自去試清楚, 舒服才買, 不要信別人的意見, 因為真正的用家係你. 同意嗎?

大宅

多謝你關心我

不過唔好特登做俾我 :mrgreen:

CW-KK 寫道:
monly叫我留月餅俾佢我先知idy唔開心 早知道一定留大大份俾佢啦 :lol: 我們做的月餅雖然唔值錢,但它是我們的一份小小心意 如果你笑三笑我d再做過俾你好嗎
[quote]
vane 寫道:
Idy:
妳多d出來傾吓吧!吾好一個人自困...之前吾見妳出現,以為妳忙,無人通過我們妳的近況...但原來是吾開心,妳做乜吾話比我們知呢? :wink:
[/quote]

侯爵府

你出現左特登做有咩所謂咧 至緊要大家開心 你都要開心先做俾你咋
[quote]
idyhk 寫道:
多謝你關心我

大宅

要開心先有,有o的難度喎

不過我做到係咪可以自選餡料先 :lol: :lol:

CW-KK 寫道:

你出現左特登做有咩所謂咧 至緊要大家開心 你都要開心先做俾你咋
[quote]
idyhk 寫道:
多謝你關心我

侯爵府

滿足你啦 笑三笑才開始選餡料啊
[quote]
idyhk 寫道:
要開心先有,有o的難度喎

不過我做到係咪可以自選餡料先 :lol: :lol:

侯爵府

idy:
請問可唔可以換張細仔的近照咧 :lol: :lol: :lol: 好耐冇見過佢啦

大宅

我呢個電腦白痴又唔記得左點上傳大頭相

首頁

尾頁

跳至