論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印印人工問題

請教各位,有無人用緊平印印?

最近才發現身邊朋友所請的印印全部都係$1800-$2200到,
工作表現仲要唔錯,相反,我的印印係以$3270請,無放假每個月仲補多4日人工比佢,計埋要成$3700-$3800.

工人表現越來越差,令我好嬲
比足人工但又比其他人的平印印差

仲有3個月工人完約,請問點樣可以請到平印印?有咩要注意?

男爵府

Re: 印印人工問題

你想死呀, 請平印印, 小心個工人告你呀. 無架, 法例定左, bun 同 印都係同價架.

大宅

其實唔差好遠,政府一個月$400.工人一個月$2000,最大分別係agent free 要萬幾,正價工人只係千零,其實唔係你想像中差太遠,每月只差幾佰,何必冒險呀!而且平價工人通常係第一次來香港打工,比較單純,聽話所有你會覺得好,但是什麼都唔識,教到你傻,純粹個人意見!

大宅

我都有friend do the same n they r very good!但我就唔敢take risk啦,妳可以去佢地平agency到搵正價工人,或者佢地handle得好的呢!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都係睇運,見過平價都有好野,仲續第二個約添(第二個約跟番正價),無事咪好囉,有事就好麻煩,睇你覺得博唔博得過~

大宅

flyingmom,

can you give me the information for this type of agency for reference

If I were to pay full salary, I prefer to choose Philipino whom English is much better.

flyingmom 寫道:
我都有friend do the same n they r very good!但我就唔敢take risk啦,妳可以去佢地平agency到搵正價工人,或者佢地handle得好的呢!

首頁

尾頁

跳至