在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人係o係1人公司度做架? 分享下啦!

我o岩o岩轉左份工, o係細公司做, 好多野都係一腳踢, 但係好自由, 所以都ok, 有冇人都係一樣的呢?
平淡是福, 開心每一天 :-D 心已滿足, 皆因身邊有庝愛自己的人~~

大宅

Re: 有冇人係o係1人公司度做架? 分享下啦!

我公司只有我同老闆, 因為我公司間廠在china, 所以都會好似你一樣, 幾自由的..

我在causeway bay返工, 你呢?

大宅

我公司得我同老板係度,其他人係地盤做野

都好feel,一人公司最好就係呢樣,但一腳踢囉,做文件、打掃、吸塵、做埋會計+計糧出糧,諗起想死....,係呢...你地返放工咩時間既呢。

我就無咩時間限制,送完囝囝返學就返工,放工又係唔定,唔出街做野5點收,出街做野既話就出完收。

我返屯門既

大宅

hi ,

我都係1個人加埋我個asistant, 我boss係外國住, free就free, but要做多好多野, 當學多D囉.
返工就冇固定的, 但因時差關係, 放工時間5-6點就要等boss電話, 睇下有冇野urgent至走得.

別墅

我O係LAI CHI KOK返工, 老闆係西人, 經常要返大陸出差, 我都係返左3日工, 係朋友介紹的. 返9放6, 福利人工都比之前份工好, 有時要跟埋老闆出差, 可以見識多D, (我仲未結婚的), 所以9月都要轉工啦.份工都幾適合我. :-P
平淡是福, 開心每一天 :-D 心已滿足, 皆因身邊有庝愛自己的人~~

別墅

除左我之外仲有一個SUPERVISOR,但係返HALF DAY.所以下午得我1人.

大宅

弁天:

你份工好正呀, 仲可以送完子子返學先返工...

我都是跟你一樣一腳踢,做文件、打掃、吸塵、做埋會計,我返9:放5:30, 返5日

大宅

CuteCute

你都要跟老闆出差 ? 是不是返china多 ?

別墅

係呀係呀, 我地客人1年來4次, 老闆話有時都要我跟去幚下手, 不過1年大約10次左右, 吾係經常, 平時多數要留守在公司. 我都係返5日工, 如果做吾晒需要星期六返先自己返. (我都係第一次做返5日的工, 好開心), 希望係好的開始啦.

大宅

cutecute :

我都係第一次返5日工, 返了幾個月, 不過有時1個人係free, 不過見人地d公司一班同事一起食lunch, 有講有笑, 都好羨慕...

大宅

我返5日半 但有時星期6我都會唔返
一個人真係多野做到嘔....
我就有時好d 老板會係白紙簽定d名比我自已做野
因為佢又係成日係公司神龍見首不見尾
唔知佢幾昤係度 我比定d白紙佢簽
我自已做完自已攪掂

複式洋房

hi,
我都係一個人, 物都做, 不過下個月又多一個同事,
我你元朗返工

侯爵府

"我就有時好d 老板會係白紙簽定d名比我自已做野"
Wah! Your boss believe you that much!

別墅

請問你地公司係做什麼field的, 我公司係buying office.

民房

你地好,我公司都係得我一人,在荃灣返工!
我公司做電鍍嘅,廠喺大陸,不過好彩我唔駛上大陸,
老細先上

別墅

我地做SUNDRIES :-P

大宅

老板剛剛打黎 問我聽日朝可唔可以趕起份文件
聽日下午拎入機場 佢星期6要同人對野
咁我又可以出街街lu

別墅

係呀, 有時我都要出去報關的, 不過都係o係公司附近, 我諗有時都有出街的必要的.

大宅

我無出到去 我仲係公司
因為老板自已 去到 唔洗我
咁晏我都唔想出 返到黎好夜

大宅

我都係1人公司,我老闆係韓國人,佢通常返10:30am,所以我都adjust左返9:30am,he he!

1人公司幾好ka,不過我慘d要返9:00-6:00,另返5日半.

首頁

尾頁

跳至