嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

勸大家都不要買Playtex用品

幾個月前我在西田買左個Playtex水樽, sales提點下多買一pack膠管, 過多一段時間, 膠管更換了, 現在又要換了, 到西田諗住買膠管更換點知佢話冇貨, 售貨員仲講膠管已經沒有貨一段時間, 我問售貨員幾時有貨, 售貨員幫我打電話到香港代理美國吉時兄弟(香港)有限公司問, 回覆係十月尾先有貨.

我覺得代理在這方面做得很差, 當初推出此水樽既時候, 並沒有考慮清楚售後更換配件的問題, 沒有提供足夠貨源供用家購買!

買大牌子就希望有保證, 等如買部吸塵機, 如果吸塵機的紙袋會隨時斷貨, 又或者冇貨供應, 吸塵機功能有多強勁都沒用, 現在水樽因為膠管破了不能用, 這個月我可以用什麼? 買過另一個水樽的話, 那個Playtex水樽都可以掉了.

我不知道美國吉時兄弟(香港)有限公司還代理什麼產品, 但我肯定以後也不會買這一間公司所代理的產品.
我個仔好得意架

複式洋房

Re: 勸大家都不要買Playtex用品

係咪新產品呀!有時佢地都控制唔到,好多因素架。原諒佢啦。

大宅

是普通一個水樽, 不知是否新款.

其實一個原因就係佢地當初入貨唔夠, 賣得咁多個水樽出街, 就要預期有多少配件在市場供應, 配件唔夠賣而硬要繼續將水樽有幾多賣幾多, 是不負責仕的行為!

我原諒佢!? 買個水樽番來而家用唔到, 有誰來同情我呢? 幾十元不是多, 但他這種不負責任的銷售方法確實令買家氣結.
我個仔好得意架

禁止訪問

禁止訪問

別墅

BK Milk勳章

除了西田第二度有無呀?
有時百貨公司銷量無咁多的貨物佢地唔會入好多貨!
我都試過去西田諗住買bb床'肉'佢都話要等個幾月, 結果我去了荷花買, 仲平d呀!

大宅

貓姐 寫道:
其實暫時冇貨唧, 唔洗咁 呀, playtex唔係hk野, 香港代理都要睇製造商有冇貨, 又要睇船期, 又要睇其他國家訂貨量......好多因素既, 我地自己買衫, 買鞋, 買日用品好多時都會冇貨喇

貓姐, 你講果d好似只係藉口, 如果安排得好就唔會出現咁既問題.

現在既情況唔同衫鞋, 好想知如果你用開果d奶樽個奶咀爛哂, 全香港都買唔到奶咀黎配, 你會點做? 買過一批奶樽? 可能你有閒錢覺得冇咩所謂......

我個仔好得意架

大宅

5Y,
其實我打去同個sales打去個答案都應該一樣吧, 本來我諗住自己打, 但個sales話佢打~

kikiw,
因為個sales講冇左貨好耐, 同埋上一次Playtex番貨都冇番到膠管, 所以斷左貨已經唔係一段短時間. 我明白其他地方會可能有貨, 但為左支膠管左撲右撲, 我真係冇咁多精神呢, 而且佢斷左貨咁耐, 我先諗其他地方有既機會都應該不大, 不過聽你咁講, 我都會去荷花睇下, 唔該哂~
我個仔好得意架

男爵府

畀面勳章

其他野冇貨我諗你都唔會咁慶~
bb野係特別緊張d~
我用緊dr brown's,入面咪又係有支管既.
如果冇左支管配,俾我都會好嬲!!
但我唔明點解你咁急要換支管既??
唔換會點架?
我係你而家冇計啦,你要買過批,但轉第2隻牌子啦~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

首頁

尾頁

跳至