美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:真係值得?咁我去電埋眼附近果d+囉,希望塊

原帖由 elangel 於 13-05-17 發表
真係值得?咁我去電埋眼附近果d 囉,希望塊面真係會變得靚靚啦
反正錢都俾左,當然整到盡啦。記得每日都要消毒傷口

大宅

回覆:剛做完laser 去疣

我都做過白老鼠ga, 有d中醫真係幫唔到我,一係唔識醫一係就冇經驗,直到找到一個比我感覺到佢有料的中醫,我就同自己講我比時間佢,同信佢,我每次覆診我都嘈佢係咪醫到ga,雖然佢冇100%肯定答我話得,但佢答我係醫到的,第二個月d疣仍然係到仲未消失,我都繼續問佢得唔得ga,佢叫我比d時間,因我驚佢dump我症或根本唔得(欺騙我),終於到第三個月,我早上洗面時發覺唔見晒d疣,我便再覆診好開心同佢講消失晒d疣,點解既,佢答話d疣係經排汗而排出,自從這次經驗,我更加相信中醫。(PS: 皮膚科醫生做的冷凍治療我都做過)效果我覺得中醫比較好,但一定要介口,唔係就浪費自己的金錢,同治療的時間。我希望幫到對此症而煩惱的朋友la。

男爵府

回覆:1649 的帖子

真係好多謝你的寶貴意見,早知就多d 上bk 啦,就唔洗洗咁多錢囉。希望過幾日d焦甩晒,皮膚靚靚啦

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

1649 發表於 13-5-17 12:15
我都做過白老鼠ga, 有d中醫真係幫唔到我,一係唔識醫一係就冇經驗,直到找到一個比我感覺到佢有料的中醫, ...
我這個星期初都去咗皮膚科醫生度做冷凍治療, 做的過程只是少少痛, 但做完就紅晒好似熨傷開始痛及起水泡 (可能因為數目多範圍大). 返家後立即搽醫生開的藥膏, 但依然痛 後來想起早年買的"補夫0"有治皮膚發炎/熨傷等效用, 膽粗粗即管一試, 用後感覺清涼而且痛楚漸減 而我亦知道維他命c有消炎作用, 我把他們兩者混合塗於傷口. 往後幾天把兩種藥膏交替用, 當然也會混合維他命c. 現正等待它自然脫落, 希望一take過KO唔駛番手做, 但如果真的未完全KO, 也會待天氣涼一些再作打算, 因我覺得天氣太熱好易出汗對傷口唔好.

以上做法只是個人經驗, 唔係叫大家亂塗藥膏唔跟醫生指示

子爵府

畀面勳章

引用:十分痛有幾分痛我諗7-8分痛

原帖由 elangel 於 13-05-17 發表
十分痛有幾分痛
我諗7-8分痛
點算 搞到我好驚添 唔係有麻醉搽架咩

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:1649+發表於+13-5-17+12:15+我都做過

原帖由 jcstai 於 13-05-17 發表
我這個星期初都去咗皮膚科醫生度做冷凍治療, 做的過程只是少少痛, 但做完就紅晒好似熨傷開始痛及起水泡 (可 ...
我爸爸都做過冷凍 又係起晒水泡 男人老狗都話痛 用冷凍定激光係咪醫生決定架?

伯爵府

egg.b 發表於 13-5-17 16:12
我爸爸都做過冷凍 又係起晒水泡 男人老狗都話痛 用冷凍定激光係咪醫生決定架?

...
因我個醫生無做激光治療, 所以做冷凍. 如果話好痛, 咁又唔算, 只係好似被熨傷感囉

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:egg.b+發表於+13-5-17+16:12+我爸爸

原帖由 jcstai 於 13-05-17 發表
因我個醫生無做激光治療, 所以做冷凍. 如果話好痛, 咁又唔算, 只係好似被熨傷感囉 ...
又問多次先 十分痛有幾分呀xd 我做激光脫面毛冇乜感覺 唔知脫疣係咪痛好多呢 見到你地講到咁恐怖有啲怕怕 另外想問下冷凍既價錢係咪平過激光架?

伯爵府

egg.b 發表於 13-5-17 16:48
又問多次先 十分痛有幾分呀xd 我做激光脫面毛冇乜感覺 唔知脫疣係咪痛好多呢 見到你地講到咁恐怖有啲怕怕 ...
激光當然貴過冷凍啦, 激光較先進及傷口會復原得快d.

禁止訪問

回覆:egg.b 的帖子

別墅

回覆:elangel 的帖子

我都做過,又係成面都係,喺醫院做。醫生話做的話要全部做,因為留返一兩粒喺度,好快就會野開,因為疣係有傳染性的。我做左成十年啦,冇番發,但醫生話有人係會番發的。

dhc  你做全身?要唔要住一晚醫院ga?全 laser?  發表於 13-5-17 23:45

大宅

引用:我都做過白老鼠ga,+有d中醫真係幫唔到我,

原帖由 1649 於 13-05-17 發表
我都做過白老鼠ga, 有d中醫真係幫唔到我,一係唔識醫一係就冇經驗,直到找到一個比我感覺到佢有料的中醫, ...
請問係邊位中醫,我條勁生咗好多,要揾佢幫幫手,唔該哂先。

首頁

尾頁

跳至