自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章

比我就唔會請果D所謂老豆嘞,

因為佢根本就唔係我老豆,

由其佢根本無照顧我, 養我,

最好唔好出席, 因為你只係我阿媽條仔, 而唔係我以前條仔,

男爵府

回覆:單親長大的jm,結婚時“針”茶,有冇“針”埋俾後父或後母?

「5個仔女,4個唔同姓」?

禁止訪問

引用:係5個仔女,4個唔同姓!佢唔係嫁4次,第一

公爵府

2021勳章

回覆:單親長大的jm,結婚時“針”茶,有冇“針”埋俾後父或後母?

我結婚時62都有叫我地斟茶比佢老婆,我老老公話,茶就得一杯,你飲定佢飲,你自己話事。

子爵府

引用:我結婚時62都有叫我地斟茶比佢老婆,我老老

原帖由 rean_chau 於 13-05-17 發表
我結婚時62都有叫我地斟茶比佢老婆,我老老公話,茶就得一杯,你飲定佢飲,你自己話事。

...

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我叫隻大陸雞做阿姨咋:;pppp::;pppp:

長期都情緒低落

禁止訪問

2021勳章

引用:我叫隻大陸雞做阿姨咋 +

子爵府

引用:我結婚時62都有叫我地斟茶比佢老婆,我老老

@@@

男爵府

畀面勳章

我都有呢個問題,黎緊擺酒都唔想斟比我老豆個老婆,斟都算,我老豆話張帖要落埋他名

禁止訪問

回覆:tiffany_wong23 的帖子

珍珠宮

2021勳章 2018母親節勳章

我後父對我媽和佢三個仔女(即我姐哥和我)都非常好,所以有單獨斟茶俾佢飲,佢仲買咗一對大龍鳳鈪俾我,而我媽就同我老豆坐埋一齊做樣飲茶、一齊坐主家席,我媽做我主婚人

翡翠宮

2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Sorry,咁複雜嘅家庭關係,我就唔會擺酒,就算男家要求擺,都唔會請女家親戚。

題外話,你男家屋企人知道你咁家庭背景,有無對你特別對待你?

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

水晶宮

2021勳章

樓主媽咪一定係一個美人....
不過咁既情況我真係唔會擺女家, 我相信某D保守既女家親戚對樓主媽咪都有D說話
大日子我唔想發生唔開心既事....

子爵府

引用:我後父對我媽和佢三個仔女(即我姐哥和我)都

原帖由 capricornbb 於 13-05-17 發表
我後父對我媽和佢三個仔女(即我姐哥和我)都非常好,所以有單獨斟茶俾佢飲,佢仲買咗一對大龍鳳鈪俾我,而我 ...
你都起碼後父對你好,又打金器俾你,針俾佢係應該!但我媽個男人毛都冇條,佢十幾年都冇做野,打牌過活!我琴晚先知,我妹俾阿媽d禮金,馬上又出左第二部note2俾11歲的細佬啦!今年1月頭先出完咋!我諗佢全家收入冇7仟!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

子爵府

引用:Sorry,咁複雜嘅家庭關係,我就唔會擺酒,

原帖由 fatpanda 於 13-05-17 發表
Sorry,咁複雜嘅家庭關係,我就唔會擺酒,就算男家要求擺,都唔會請女家親戚。

題外話,你男家屋企人知道 ...
阿婆一定要擺酒!奶奶對我超好!之前一齊住左十年!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

珍珠宮

2021勳章 2018母親節勳章

回覆 tiffany_wong23 的帖子

其實咁嘅情況, 我會唔請個後父囉, 佢無資格被邀請, 最多當阿媽個朋友, 阿媽鍾意飲就斟俾阿媽, 唔需要斟俾哩個後父

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+capricornbb+於+13-05-17+發

原帖由 tiffany_wong23 於 13-05-17 發表
你都起碼後父對你好,又打金器俾你,針俾佢係應該!但我媽個男人毛都冇條,佢十幾年都冇做野,打牌過活!我 ...
你阿媽真係堅過石堅!你似唔似你媽?如果似,你媽真係靚女黎架喎!唔好再為佢勞氣!算吧啦!今日種咩因,他朝得咩果

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

嘩,4個到唔同姓

珍珠宮

其實係睇你細妹個人意願囉。。。我結婚嗰時憑長輩都有斟!雖然媽咪家姐好憎阿姨、但我都有斟俾佢(細個嗰陣佢好錫我)

珍珠宮

2022勳章 2021勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我都有呢個問題,黎緊擺酒都唔想斟比我老豆

原帖由 chitosefung 於 13-05-17 發表
我都有呢個問題,黎緊擺酒都唔想斟比我老豆個老婆,斟都算,我老豆話張帖要落埋他名

...
試下用新人名義請客,無甘复雜。

首頁

尾頁

跳至