論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小心我炒了的工人,勿請:Hary_t_ Sena_

I D NO:W693___(6)
此人笑騎騎,放毒蛇、大話精、欠誠信、博我炒完而家
又誣告我,小心!小心!

複式洋房

Re: 小心我炒了的工人,勿請:Hary_t_ Sena_

soos 寫道:
又誣告我,小心!小心!

複式洋房

soos 寫道:
又誣告我,小心!小心!

複式洋房

soos 寫道:
[quote]
soos 寫道:
又誣告我,小心!小心!
[/quote]

複式洋房

soos 寫道:
又誣告我,小心!小心!

大宅

個名同今早報紙上既人好相似哦

爆女主人「勾佬」印傭勒索
04/10/2006

印 尼 女 傭 疑 不 滿 常 遭 女 僱 主 責 罵 及 不 再 獲 聘 用 , 向 對 方 聲 稱 得 知 其 秘 密 , 指 曾 目 睹 女 僱 主 與 另 一 男 子 同 床 而 睡 , 為 此 勒 索 五 千 元 作 「 掩 口 費 」 ,
女 被 告 Hariyati ( 廿 五 歲 ) 承 認 勒 索 罪.

伯爵府

咁依家佢仲告緊妳? 妳請左人幫手未呀? 真係鄧妳慘呀, 俾個衰工人誣告.

別墅

這個印印都豬炳,玩勒索?刑事架!衰左要坐監且被入境處趕走+black list!

除非佢返歸之後改名,否則不能再來香港,其實港府應入境時對埋指模,防止d人改名偷雞!
siuwa 寫道:
個名同今早報紙上既人好相似哦

爆女主人「勾佬」印傭勒索
04/10/2006

印 尼 女 傭 疑 不 滿 常 遭 女 僱 主 責 罵 及 不 再 獲 聘 用 , 向 對 方 聲 稱 得 知 其 秘 密 , 指 曾 目 睹 女 僱 主 與 另 一 男 子 同 床 而 睡 , 為 此 勒 索 五 千 元 作 「 掩 口 費 」 ,
女 被 告 Hariyati ( 廿 五 歲 ) 承 認 勒 索 罪.

別墅

但係無啦啦比佢誣告,好唔抵喎

複式洋房

嘩!嚇死我,佢个名同我工人个名真係好似,我工
人个名只係 r 後無佐個 i ,其餘一樣串法,佢又喺有
个女6歲(不過2年前),佢又係25歲(不過身份証係1976年)
,佢依家想告我keep佢passport,underpaid!
(我是每月出支票入銀行,佢每月出糧有簽收$3270和假期
,現未收到labour dept.的信,只係agent話佢去佐告我,
我唔想同佢妥協,但有好多agent主張我在labour dept.
比幾仟元,免得上court,我想知我既勝數有幾高)請多
各位高人賜教!

複式洋房

soos 寫道:
又誣告我,小心!小心!

別墅

你叫個agent去死啦!!!!!
如你已做妥僱主責任,點解要再俾幾千元和解??

比錢來承認自己有錯

咪好似以前D BKMON 咁比人屈

個Agent可以快d幫個工人再申請來做工,刮多筆掛

大宅

soos 寫道:
嘩!嚇死我,佢个名同我工人个名真係好似,我工
人个名只係 r 後無佐個 i ,其餘一樣串法,佢又喺有
个女6歲(不過2年前),佢又係25歲(不過身份証係1976年)
,佢依家想告我keep佢passport,underpaid!
,現未收到labour dept.的信,只係agent話佢去佐告我,
我唔想同佢妥協,但有好多agent主張我在labour dept.
比幾仟元,免得上court,我想知我既勝數有幾高)請多
各位高人賜教!

個agent有冇問題啊? 出支票又有簽收仲要比錢去settle??? 我都好想知點先係唔可以比人屈? 我都係出支票同要求佢簽收, 另外佢張支票一定要佢本人拿錢, 唔通又可以屈我冇比錢?

子爵府

醒目開學勳章

soos 寫道:
佢依家想告我keep佢passport,underpaid!
比幾仟元,免得上court,我想知我既勝數有幾高)

[size=large]10000%贏梗,唔好聽Agent 講廢話,呢個出糧方法無得輸,除非你自己比錢算數,否則一定唔使怕!

複式洋房

多謝咁多位網友support!
soos 寫道:
又誣告我,小心!小心!

複式洋房

soos 寫道:
又誣告我,小心!小心!

複式洋房

I am agent too, but no need to listen your previous agent, because you really paid the legal salary and have the bank in reference. How come the maid will have her evidence to sue you ? But when you employe her ? Now the legal salary is HKD3400.

子爵府

除非佢返歸之後改名,否則不能再來香港,其實港府應入境時對埋指模,防止d人改名偷雞!

若工人拎左smart i/d, 應該改名都冇用, 入境處會check 到的.
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

複式洋房

cryatalfong:
Thank You Very Much!我是1 Dec 2004請他的。
crystalfong 寫道:
I am agent too, but no need to listen your previous agent, because you really paid the legal salary and have the bank in reference. How come the maid will have her evidence to sue you ? But when you employe her ? Now the legal salary is HKD3400.

複式洋房

Betty媽咪:
我工人之前提過她有个親戚又係以前是有智能id,後來
改名再來HK,Immigration剩係問佢以前是否叫XX,
她說是就算,無action take!
Betty媽咪 寫道:
[quote]除非佢返歸之後改名,否則不能再來香港,其實港府應入境時對埋指模,防止d人改名偷雞!

若工人拎左smart i/d, 應該改名都冇用, 入境處會check 到的. [/quote]

首頁

尾頁

跳至