自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

屯門『吉x島』有怪客出現,家表請小心看顧小孩!

我前天到屯門『吉x島』shopping,經過玩具部有名少年被警員追捕,八掛行近人羣望吓 少年看似神智有問題。當時有很多人目擊者,有人陳述事件經過:「該少年假冒推廣員在玩具部教小朋友玩电視遊戲,其間他突然沖向其中一名站在遊戲机旁的小孩,導到小孩頭部受傷要送院救治。」店內人事指出該少年經常到店內流連,行為怪異,警方亦很難落案控告他,慘劇隨時都會在吉x島再發生 ,請大家小心,特別要看顧小孩。 受傷的小孩真可憐,希望他早日康服

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 屯門『吉x島』有怪客出現,家表請小心看顧小孩!

thanks

伯爵府

玩具部d sale好似又龍又盲咁架,有次我想問佢野,叫極都無人應,咁我咪再大聲叫一次,今次聽到但係黑口黑面,跟住我咪問佢囉,答唔夠10個字就走左去,你話佢地點會理

複式洋房

thx

民房

fanfan0582,

有同感!我下次都要試吓你嘅方法,前天我要求攞新玩具,都要等10分鐘以上,真係火都黎

男爵府

嘩~~~~!!
咁都有?!?!
以後同囝囝去玩具部真你要小心~~

別墅

唔係嘩!咁都得,真係要小心d了
[img align=right]http://www.imagestation.com/members/doreme04[/img]

大宅

玩具部一向都好似無售貨員咁.....
有都係得小貓三幾隻..... 所以都好少係度買玩具
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

可以描述下該少年特徵嗎?例如: 年齡,高度,有冇帶眼鏡,膚色,髮型.......等等?thx!

侯爵府

我家有隻曳曳豬

民房

該少年約20歲,身材瘦瘦,高度若5呎3、4,無帶眼鏡,面色倉白,短髮。我第一眼望到他並不察覺他有神智問題,還以為他在「吉x島」盜取東西,後來見到在店內工作的朋友,才知道他常流連店內,還時常在电視遊戲机附近教小朋友玩game,這樣減少了推廣員的工作量,所以就算明知佢傻傻更更,都唔理佢........最終發生今次事件。
honeyBB 寫道:
可以描述下該少年特徵嗎?例如: 年齡,高度,有冇帶眼鏡,膚色,髮型.......等等?thx!

大宅

真係要小心d~~不過要買玩具都唔去個到
去玩具反斗城服務好好多~

大宅

HI winma-,
我見過的少年不知跟你說的是否同一個人,他都不算瘦,略肥,高度若5呎3、4,無帶眼鏡,面色倉白,短髮. 時常徘徊在電視機附近,見在小朋友看電視,便滔滔不絕的介紹劇中人物,weapons,故事內容等,我們都見怪不怪了,so far咁都冇見佢郁手郁腳搞d小朋友. 而我都是叫仔仔不要跟他說話,如不對勁便要離開.

玩具部跟鞋部出名勁小工作人員,鞋部還只得兩名,在暑假期間買開學鞋,見她們馬不停蹄來來往往的去倉取鞋,個倉又要行好遠的,真替她們辛苦,還要受一班等待已久的顧客責罵呀.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

民房

我不知是否同一人,但行為極相似,雖然話無見佢郁手郁腳搞d小朋友,不過吉x島明知有個怪客辨作推廣員都唔理會,真係有D問題 最終亦有人受害。 :-(

男爵府

winma- ,

請問個男仔把聲係未好似女仔架....
因為我星期六都見到一個類似咁嘅怪人......

民房

琛妍媽咪 寫道:
winma- ,

請問個男仔把聲係未好似女仔架....
因為我星期六都見到一個類似咁嘅怪人......

相信是同一人,他應該3點前還在电視遊戲机旁指指點點,你几點鐘到吉之島?如果你3點前見到果個應該是他。因為3點几警察已到達吉之島,個男仔是穿白底幼藍間shirt,把聲有几似女仔架(男仔末轉聲咁)。 ?-(

男爵府

winma-,

咁一定係佢喇....我同囡囡2點幾係個道玩過電腦遊戲呀.......
好在走得快........

民房

琛妍媽咪 寫道:
winma-,

咁一定係佢喇....我同囡囡2點幾係個道玩過電腦遊戲呀.......
好在走得快........

你真係走得快好世界 其实吉X島職員早就知道他有問題,但係都無理佢.......... :evil:

大宅

我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

首頁

尾頁

跳至