產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

好驚呀!各位幫幫我

昨晚去了急証室,醫生說可能我會小產,我現在有了三個幾月,我和老公都好驚,各位有咩好的方法幫幫我,唔該! :-( :-( :-( :-( :-( :-(

民房

Re: 好驚呀!各位幫幫我

Don't worry!!!

我剛剛有bb時都試過作小產, 後來都沒有事, bb現在已經5個月啦!!
你應該早點休息, 不應該這麼晚還未眠....
現在你盡量不好落樓梯, 不好亂食嘢, 唔好飲d什麼安胎藥(十三太保....), 那時我去看私家婦產科醫生, 他給了一些安胎藥我, 吃了就沒有事了(之前成個月都有見紅), 我還有飲花膠湯.
其實醫生有沒有講什麼事先, 自己看一看私家婦產科醫生比較正確!!!

男爵府

畀面勳章

休息多d吧,希望你bb冇事啦~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

dont worry,休息多d,訓床多d,唔好提重野,食飯去洗手間先好起身,我初期都有作小產,後來quit左份工係屋企訓左一個月度,個時得6weeks,而家37週幾,等生啦

伯爵府

jane_choi

唔使咁擔心,醫生咁講都係想你多d休息...

複式洋房

最緊要休息

禁止訪問

男爵府

別太擔心, 你真係要多d休息, 太飲雞湯, 最好就係 瞓床, 不要粗勞. 你的心情會直接影響bb的健康, 所以多睡在床上, 還有多飲花膠湯.
祝你和bb身體健康.

Maggie0429 寫道:
Don't worry!!!

我剛剛有bb時都試過作小產, 後來都沒有事, bb現在已經5個月啦!!
你應該早點休息, 不應該這麼晚還未眠....
現在你盡量不好落樓梯, 不好亂食嘢, 唔好飲d什麼安胎藥(十三太保....), 那時我去看私家婦產科醫生, 他給了一些安胎藥我, 吃了就沒有事了(之前成個月都有見紅), 我還有飲花膠湯.
其實醫生有沒有講什麼事先, 自己看一看私家婦產科醫生比較正確!!!

民房

我而家好D啦,多謝各位意見,現在成日都係睡覺和飲湯,老公話我面色都好左,唔該各位

首頁

尾頁

跳至