產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

7個weeks, 患傷風, 點算好?

有冇人好似我咁7個weeks, 患傷風, 成晚不停流汗,很難瞓到,點算好? 又驚食藥影响BB,睇西醫定係中醫好?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結
該用戶已被刪除

Re: 7個weeks, 患傷風, 點算好?

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

如果係的話....
去睇醫生ar∼∼
睇普通醫生得啦....
睇時話比醫生聽有了BB...
佢會開藥比你...
放心啦...傷心感冒藥...來來去去都係只係有兩種藥適合ga jar......
同埋d藥性好輕∼∼唔會影響到 ga

複式洋房

我4weeks時都病左2個幾星期,唔只傷風,仲咳添,我都係睇普通私家醫生,佢地開俾大肚婆既藥性好輕,唔駛咁擔心,如果你真係驚既話,都可以去睇婦科醫生,記得飲多d水,休息多d.......

大宅

don worry la.... 我36weeks有大傷風+咳添,睇普通私家dr有d擔心, 所以就睇自己婦產科dr啦, (個個都話要睇dr, 無論 fr or 護士, 變嚴重咪重慘), 快d睇dr 啦 , 可以日日飲康鈣c啦, 好快就好

別墅

我個時有7weeks同9weeks都病過,1次傷風而1次就喉嚨痛都出唔到聲,2次都有睇醫生ar!最緊要話佢知你有BB,佢識開藥ga la!

大宅

我e+21w都傷風&支氣管敏感,我都係睇普通西醫,醫生開左2日藥,食左好似好返d,但仲勁多鼻涕,呢2日又公眾假期,所以冇去睇,如果听仲係咁都要再睇啦~

男爵府

我馱B果時都患過傷風幾次, 每次都有睇西醫, 記得話比醫生聽你有左BB, 佢會問你有左幾多週, 會開些比較輕既藥同唔會影響BB既藥你食架!! 最緊要休息多D同飲多D水

大宅

2019勳章

多謝大家的幫忙呀,今早睇了西醫啦,好似好番的,但瞓覺的時侯仲流很大汗。
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

大宅

2019勳章

有冇人試過大肚傷風睇中醫呀?

首頁

尾頁

跳至