夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好唔開心

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 好唔開心

咁你供緊層樓邊個住緊?

複式洋房

唔好唔開心啦!!多D鍚媽咪就ok啦!!媽咪永遠都係最偉大既人!!!

子爵府

好媽媽勳章

唔好唔開心啦...如果有多餘既錢...請個工人返黎...咁你阿媽唔駛咁辛苦...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

你又話你供緊樓...又話喺阿媽度住...我覺得好混淆lor...講真...你真係好對阿媽唔住...阿媽凑大你巳經責任完咗...點知...嫁咗生埋都仲要阿媽服侍埋你地...你仲寄望c6會買層樓比你...乜你未嫁佢之前或者未同佢生之時...你唔知佢ge財政狀況ge咩...佢話買樓比你...係咪full pay先...定係氹你落搭供20年樓呀...好喇!買唔倒樓比你...你就埋怨62、99偏心...你要問吓c6點解佢地會偏心呢?都係嗰句...[size=x-small]各有前因...莫羨人!...怪只怪...你太天真...就因為咁...你拖埋阿媽落水...最慘唔係你...而係你阿媽...而你又去埋怨62、99...我淨係識[size=large]好仔不論爺田地!老公係你揀ge...唔好再去算人喇...做好自己本份...睇吓點樣幫輕吓阿媽仲好啦

我份人好直接ge...有乜唔啱聽...多多原諒!

子爵府

yf 寫道:
佢而家一個月卑5千蚊我, 我當係租間屋卑佢架噏, 唔通要我供埋樓卑佢住呀!! 佢卑4千蚊我亞媽做家用就好似好巴閉禁, 講真同你湊BB都要卑人工喇, 仲要包你伙食呀!!
嫁到個禁既老公真係失敗, 我想要個自己既家啫? 好高要求咩? 真係禁難?

講真~你老公都算係咁咯wor!
坐底每月都比左9000個家啦!

大宅

勁!真係好直接

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係咪即係你未結婚前已經供緊呢層樓同媽媽一齊住呀?

咁你諗住結婚後你老公會另外買層樓同你組織小家庭...但佢結果又無買...攪到要「入聱」0係女家(即係你而家供緊既單位)...你又無多餘錢去同佢供另一層樓...所以你好唔開心?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

如果你真係明白(好仔不論爺田地)
又何來會諗到唔憤氣呢?
你62,99真係偏心既話,
嬲同唔開心可以改變事實咩?
做人睇開D啦!

yf 寫道:
monchan,

事實上62.99同地就係偏心, 各有前因...莫羨人?? 根本佢地就只係錫晒個大仔同個妹!
好仔不論爺田地?? 我老公從來都無話過佢地呀, 只係我諗諗下唔憤氣嗜!
我知係我拖埋阿媽落水, 我真係好亞媽唔住!!
但係我都係诐騙

子爵府

唔好意思都要講: 我覺得妳係自己

侯爵府

好媽媽勳章

好奇怪?
點解自己老公住係老婆間屋到,都要比5000交租??
如果第日妳老公真係另外買/供層樓妳地自己住,禁妳又使吾使每月比返妳老公5000當交租(因為妳住係佢間屋到)?

別墅

咁你老公一個月揾幾多錢呀,一個月比咗9千蚊你喎,算係咁啦,至於你覺得佢扼你就人奇怪,你結婚之前唔知佢揾幾多咩,你地無計過數無plan過咩,定你有無幫佢plan過呀,買樓結婚係兩個人ge責任,你都唔可以單方面咁推晒落你老公度喎,咁你地又比幾多62 99呀,如果你係愛你老公,咁你應該係去諗辦法幫佢而唔係計住佢喎,仲要同佢收租,你好得意

都係嗰句,唔啱聽當無睇過啦

複式洋房

你愛你老公個人定係佢既Money??? 係你娶佢定係嫁佢?
$9000 俾你仲點蓄錢買樓呀,除非佢幾萬一個月啦, 咪玩啦!!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
熱門主題