跳至

首頁

尾頁

別墅

大家幫幫手~~

我個朋友剛生左個仔,而家2個星期大,食緊A+,但係我個friend話佢個仔日日都痾d好硬的臭臭,仲痾得好辛苦,次次都勁喊先痾到,我諗隻奶粉可能唔啱佢個b食呀,大家有冇咩奶粉介紹俾佢轉呢????因為我個仔一直食s26都冇問題,所以唔知叫佢轉咩好....定還是係其他原因呢????thank you
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

大宅

Re: 大家幫幫手~~

jessie:

我個b 之前都係食a+ 但都無問題 你叫你朋友比bb試下食森永la 佢會唔會開錯左份量呀 比d水bb飲下la
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

別墅

我個仔出世到4個月都食a+,便便十分硬..初初見佢咁辛苦都出盡法寶..又試過開奶茶...等等(因不想bb咁早轉奶粉)最後每日要欽一次水加少少葡萄糖,咁就好d law..現在我b4個月即轉奶粉law

洋房

我bb都係食a+,由出世到現在,反而d便便勁軟,唔知係唔係我餐餐都用粥水開奶,所以d便便ok。

禁止訪問

別墅

我呀b就飲緊雀巢金裝能恩, 每日都有便便, 只不過係臭d, 但腸胃都冇乜大問題, 都吸收得幾好!
或者可叫你朋友試下用"意米"水開奶飲, 咁樣可以令d便便唔駛咁硬, 如果o.k. o既話, 又可以唔駛轉奶粉住
[size=small]Cammy

別墅

佢個b得2個weeks,唔飲得開奶茶同咁多水架喎......
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

大宅

jessie:

所以我建議你個朋友食森永 因為食森永d 便便係好會好似雪糕咁架 我個b食a+時 我都有比佢飲水 1日唔多過2安就ok la 仲有呀 佢食奶粉係要飲水架
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

男爵府

我個b一路都係食森永,因為佢唔鐘意飲水,所以好少飲水但係日日都有便便!!!
如果你朋友轉食森永,呀b有可能會唔飲,因為a+好鬼甜而森永就好淡好似鮮奶咁,我三家姐以前都試過由a+轉食森永,點知呀b只係飲左一啖就唔肯飲,不如叫你朋友試下開稀d奶,係我二家姐教我因為佢兩個女都唔鐘意飲水,早晚兩餐就開足粉量,中間幾餐就開多一安水,即係開5安奶:5安水+4安奶粉,咁等呀b可以飲多d水,應該會有幫助!!!

伯爵府

我睇書就話"牛欄牌"係幾好喎...

大宅

森永聲稱能幫助腸藏蠕動,Jason試後發現所言非虛,日日一便。

別墅

我亞b都係A+, 便便好靚呀

首頁

尾頁

跳至