跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

BB體重

我BB出世時6磅12安士,現在已經個幾月了,就只有8磅幾,醫生話我BB係剛剛好合格(係細碼BB),我想問吓你地有冇BB同我BB出世時的體重差唔多架,而現在的體重又點呀.

男爵府

Re: BB體重

我囡囡出世都係6磅12安士, 1個月零1個星期左右磅過有9磅幾, 上星期滿兩個月去打針就有11磅幾~

豬仔太太 寫道:
我BB出世時6磅12安士,現在已經個幾月了,就只有8磅幾,醫生話我BB係剛剛好合格(係細碼BB),我想問吓你地有冇BB同我BB出世時的體重差唔多架,而現在的體重又點呀.

民房

hi yon,

你囡囡一日食幾多餐奶架,每餐奶又食幾多安呀

複式洋房

我阿女8月18出世, 出世3.1k, 而家個半月得4.4k, 我都覺得佢重得好少! 阿女大約隔3小時一餐, 每次食100ml左右!!!
唔知係咪每個阿媽都想個b食多d嘢, 我成日想加比佢, 但佢食來食去都係100ml, 唔知幾時先會食多d>???

男爵府

而家佢兩個月多D, 每餐食4.5~5oz, 4個鐘左右食1次, 每日食5~6次~
佢之前係食人奶O架, 呢幾日先轉全奶粉咋~

豬仔太太 寫道:
hi yon,

你囡囡一日食幾多餐奶架,每餐奶又食幾多安呀

別墅

我個仔全人奶..唔知幾安
出世3.52kg
一個月個陣上磅4.92kg

大宅

我阿b出世6磅11安士, 滿月就9磅12安士. 1個月18日就有11磅7安士. 以36week 出世的bb 來說, 進展唔錯.

佢食奶唔多. 咁大個仔都每次未試食多過4安士. 一般都係3安士.

民房

hi cuby,

你個仔仔很唔很睡呀,我個仔仔佢唔很睡,一放在床仔就馬上哭醒,一定要抱住先很睡,老人家話BB唔睡唔長肉.

民房

我阿b出世時7磅,一個月都係8磅多d(3.8kg),健康院姑娘話ok喎,不過佢呢排夜晚都係瞓落床仔就醒,我就黎發狂啦
[url=][/url]

複式洋房

我個女都係8月18日出世, 出世3.67kg, 而家大約5.1kg, 佢初時都係食3oz, 3小時1次, 仲經常嘔奶, 3星期只係重

大宅

我阿b係8月11出世,8磅2安士, 宜家就有14磅. 抱到我手軟

佢全人奶. 一曰六餐,一般都係5-6安士

複式洋房

yvonneyy,
嘩, 我阿女同你阿女同年同月同日生喎!!!不過我阿女就輕d, 希望佢食多d 奶啦!! 你阿b睇過幾多次醫生呀, 佢今日肚痾呀, 痾了四次, 我心都煩晒, 但我家姐就叫我觀察多一日先, 我都唔知點呀???

複式洋房

sarahleema,

我個女睇過3次醫生, 第1次係出院後覆診, 第2次係塊面出了好多紅疹, 第3次係打針.

我個女都試過1日痾3次, 跟住第2日就冇得痾, 但醫生話問題唔大, 最緊要係留意d"便便"

複式洋房

chanhcmama,

你個b好犀利呀, 咁快重

子爵府

yvonneyy & sarahleema,

我個女都係18/8生 ~
佢出世8磅5安士,
到上個月中去健康院打針磅有11磅幾
醫生話進展唔差

不過佢依家成日要扭計要人陪佢玩

大宅

我個 b 出世 8.2磅, 三星期都只係 9.5磅, 重得磅幾我覺得好少, 但醫生又話 ok
下星期就五星期大再去磅, 希望今次有進步啦

大宅

豬仔太太 寫道:
hi cuby,

你個仔仔很唔很睡呀,我個仔仔佢唔很睡,一放在床仔就馬上哭醒,一定要抱住先很睡,老人家話BB唔睡唔長肉.

Hi, 豬仔太太, 我個仔瞓都ok 既, 一日都瞓度15~6個鐘.

係呀, BB睡得好會好長肉, 我大仔食奶仲曳, 食少少又食得耐. 食親都成個鐘. 不過佢就好乖成日瞓. 雖然佢出世得5.5磅.但係滿月都有成9磅.

複式洋房

HI

我BB也是一日6餐,每餐4.5OZ.

上兩個星期到健康院打第一次針時磅重已12磅,出世時是7.6磅,姑娘叫我留意”下“

大宅

glorchai 寫道:
HI

我BB也是一日6餐,每餐4.5OZ.

上兩個星期到健康院打第一次針時磅重已12磅,出世時是7.6磅,姑娘叫我留意”下“

留意吓? 太重還是太輕呀

複式洋房

yvonneyy,
我個女都係8月18日出世, 出世2.75kg, 1month and 1 week 得3.85kg, 健康院d姑娘話以佢咁輕磅出世, 已經算重得好好喎, 但係我個bb都係有經常嘔奶and吐奶o既情況, 醫生都開

首頁
12345...6

尾頁

跳至