跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇媽咪係第二胎架?

我諗緊幾時同仔仔講我有左BB...
有d驚佢接受唔到

伯爵府

Re: 有冇媽咪係第二胎架?

aloymom,

我係第二胎咖... 曦曦而家先得4個月ja~~
但哩兩日好擔心呀..... 有d 見紅呀...
陀曦曦時都冇ka...好驚小小b有時呀...
而家曦曦有時扭計...個個抱都唔得...
係要我抱... 但抱我又驚小小b wor~~
唉... :-( :-(

男爵府

square72

係唔係照顧曦曦辛苦得滯呀?
我諗抱下無所謂既, 不過要小心d啦!
唔好咁擔心
你要好好休息呀!

複式洋房

square72 寫道:
但哩兩日好擔心呀..... 有d 見紅呀...
陀曦曦時都冇ka...好驚小小b有時呀...
而家曦曦有時扭計...個個抱都唔得...
係要我抱... 但抱我又驚小小b wor~~

square72,
我都係第二胎. 囝囝而家兩歲.
我而家有時都有抱囝囝, 盡量係坐住來抱.
囝囝有時好扭計, 上星期六我在家想午睡, 囝囝自己唔瞓就係都唔俾我瞓. 最後我唯有鎖埋房門自己瞓, 由得佢在門外喊一輪. 跟住工人同佢玩一陣佢就唔記得我的了. 我覺得d小朋友好識睇人來蝦, 你退一步, 佢就進一步. 呢個時候我覺得自己的身體好重要, 所以有時我會好堅持, 我需要休息就休息, 抱唔到佢就唔抱. 我地要學會對佢地say "no!".

哥哥七歲, 妹妹四歲, 兩個都好曳!!!

別墅

我都係第2胎呀....慈慈而家歲半, 我起初有見紅呀....有慈慈個陣時都冇既...不過飲中藥之後好好多啦..不過, 呢幾排成日作悶...尋日嘔空氣, 見暈, 出汗wor..好辛苦呀.....第一胎都唔係咁既....醫生同我講第二胎會辛苦d...仲有我條腰骨有排痛..... :-( :-( :-(

別墅

我都係第2胎, 囝囝而家2歲8個月
我已經講左比囝囝聽有bb 啦, 佢暫時都接受到, 仲成日拎起我d 3 話睇 bb
不過今胎真係好辛苦, 嘔都唔止, 尋晚都唔知係咪胃酸倒流, 成晚訓唔得低, 唯有坐o係度訓, 好慘!

男爵府

vivianf
我個仔就黎4歲喇, 仲唔懂事過一位2歲8個月既BB
呢排成日都食好多野...
最辛苦都係上個禮拜阿仔間學校車唔多日日都放(放埋星期二)
我日日24小時做褓姆.. 真係好辛苦呀
如果今次生個乖女就好喇..

別墅

大家咁話

aloymom 寫道:

複式洋房

aloymom 寫道:

vivianf 寫道:
大家咁話

我都係, 勁恨生囡.
哥哥七歲, 妹妹四歲, 兩個都好曳!!!

大宅

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

我都係第二胎, 囡囡剛剛2歲....
我同囡囡講左媽咪有左bb,
希望佢慢慢習慣啦

複式洋房

This is my second bb too. The elder sister - siu bee is now 18 months. I told her mama has siu siu bee inside but she doesn't understand yet.

複式洋房

我都係第二胎架, 而家第7wk, 上個星期check都重未有心跳, 熒熒而家16個月大, 同佢講佢都唔明咁, 但我會一有時間就同佢講, 我諗會有d幫助掛!!

大宅

我都係第二胎架, 囡囡現在17個月, 而家土裡第9wk, 沒有同佢講 我想佢都唔明, 但我會嘗試同佢講. 哈哈!

大宅

我都係第二胎,囡囡剛滿1歲,肚入面的小baby就有9個星期。我自己都未接受到咁快又有bb,所以仲未同屋企人講!

男爵府

好似個個既大B都係2歲以下既

該用戶已被刪除

複式洋房

Yes. I always feel tired too. I can sleep for the whole day during weekend. My problem is I vomit a lot. Cannot eat, cannot drink - no energy and spirit at all. I just hope that the first three months or four months will soon pass... Now just 9 weeks and has been vomitting for 3 weeks already. Last experience was vomiting until 16 weeks... :(((( long way to go ah... :-(

別墅

您地好呀,我都係第二胎,而家8weeks, 而囝囝就10個月大...嘻嘻...

不過您地覺唔覺得陀第二胎好辛苦呀??
[quote] -------------------------------------

男爵府

我大囡係16個月~~~e+有左幾week都唔知呀~~我未去照過~~未去健康院book期呀~~~
第二胎真係好辛苦呀~~~放二日假~~二日都痴住張床咁!!!
又無胃口食野wor~~~我仲發覺我瘦左tim呀~~都唔知點算好!!
^0^

洋房

Hi all,

My daughter is 6 years old. When I told her, she was extremely happy. 她每晚臨睡前都向著我個肚和BB傾兩句, 仲有時走來kiss我個肚tim~, 可sweet架

首頁

尾頁

跳至