夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

我無後悔生咗個bb, 但我好後悔嫁咗比佢

我老公無做野已經兩年啦, 佢唔係搵唔到工, 係懶唔肯返工, 我日頭又要返工, 放工又要湊仔(bb四個月), 做家務, 基本上我同一個單親媽咪無分別, 佢就淨係識打機, 訓覺同賭錢, 有時我都會有微言, 希望佢可以幫輕吓我, 但佢竟然同我講, 你係度食係度住唔駛錢o架(我係同奶奶住, 所以租金水電煤係我老爺比),當初我以為生咗bb佢會生性d, 原來係錯..............我無後悔生咗個bb, 但我好後悔嫁咗比佢

洋房

Re: 我無後悔生咗個bb, 但我好後悔嫁咗比佢

拍拖時你都知佢個人係咁,本身性格係咁無得變,你不如諗下將來,我老公話今晚返來(星期六講)依家話唔返,c6都唔諗下自己會唔會改變就答我一定會返,依家好鬼嬲到出火.

大宅

你都識講佢冇做嘢兩年
咁你都肯同佢生
你覺得佢冇得救
咪同埋個bb走囉
要搵人湊bb 同搵地方住
唔係一個大問題
更何況你都有工返
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

侯爵府

唔好認為自己或bb可以改變一個人既性格,唔容易架!

洋房

zoezoebaby 寫道:
唔好認為自己或bb可以改變一個人既性格,唔容易架!

我十分同意你的講法,無論同事/屋企的人,人的性格很難改變(自己都係啦!)

男爵府

畀面勳章

cat168128 寫道:
你都識講佢冇做嘢兩年
咁你都肯同佢生
你覺得佢冇得救
咪同埋個bb走囉
要搵人湊bb 同搵地方住
唔係一個大問題
更何況你都有工返

同意 乜你62、99又肯比佢咁ge

民房

我好擔心爭唔到個撫養權, 佢地屋企人好緊張個bb, 我奶奶直頭想將我個bb據為己有............

伯爵府

2019勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無辦法啦~~~你又要工作,BB又要佢湊,BB大個都會跟奶奶,你老爺、奶奶又可以比你老公唔做o野?你有無同老公講
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

侯爵府

月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

bingowong 寫道:
我好擔心爭唔到個撫養權, 佢地屋企人好緊張個bb, 我奶奶直頭想將我個bb據為己有............

如果你真係想離婚 難聽d講句 佢冇野做
搵條毛去爭咩 要睇好多野架 唔係淨係屋企人緊張bb就有用
你個c6真係唔死都冇用
不過我比較擔心你可能要俾"善養費"佢咋

子爵府

好媽媽勳章

其實你同你老公感情好唔好...除左佢唔搵野做之外...佢對你好唔好...有無關心你...如果佢除左唔搵野做之外...其他都好好...又幫手照顧bb...咁你可以同佢慢慢傾...講出你感受...如果你決定同呢個男人離婚...就要問一d專業人士既意見...同埋儲定錢...

[url=http://lilypie.com][img]

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主,我同你相反~
我後悔生咗個bb, 但我無後悔嫁咗比佢~

複式洋房

如果以為生BB, 可以寄望對方有所改變, 咁係最蠢的想法!
而且撫養權不是單看對方家人,
你雖然冇後悔生BB, 但我覺得你都愧為人母, 自己婚姻都危危乎, 還帶BB來這世界..... 唉...
一個男人, 有老婆和BB, 唔去搵工, 每日打機、食、訓 。
係我一早走啦......... 你竟然還寄望他會轉性!!??
事到如今, 你應該好好想清楚, 是否繼續如此生活?
為何你92, 99, 肯俾個仔唔工作??
你自己家人又有咩看法 ??
你好高薪酬 ?

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

why ?

susi1024169 寫道:
樓主,我同你相反~
我後悔生咗個bb, 但我無後悔嫁咗比佢~
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

複式洋房

唔好諗咁多,同佢離婚啦!呢個男人邊要得落呀?佢唔去做野之餘,仲要話你喎!而家個BB仲細,到佢大左既時候,佢又痴你奶奶,又學埋佢老豆D衰野,你真係喊都無謂!

民房

如果佢幫吓手做屋企野, 我就唔會唔開心啦, 我都知道有時兩公婆唔可以咁計較, 但點解佢唔番工仲要係屋企做大爺, 其實我地之間仲有好多好多問題, 根本解決唔到, 我又唔可以同屋企人朋友講, 因為佢地一向都唔贊成我同佢結婚, 我18yrs就同佢拍拖, 係呢十年來佢做咗好多錯事 (我相信呢d錯事, 其他女人一定忍受唔到), 但我一次又一次咁原諒佢, 因為我真係好愛佢, 但點解我地會攪成咁..........其實問心我真係唔想離婚, 因為無論邊個爭到撫養權, 都會傷害到其好多人個心, 因為個個都好錫bb.............

複式洋房

你咁樣講,真係咩辦法都無喎!叫男人做家務=叫男人去死一樣!(有時佢地寧願死都唔做家務!)咁你只好0係度"呻"下,唔好咁唔開心啦!

複式洋房

點解?
通常做媽媽後, 無論多辛苦也不言悔? :-|
該用戶已被刪除

複式洋房

我睇你都係跌落深坑,不能自拔 ! 自挖墳墓....
他們可以容許自己個仔 咁過日子,唔返工,日夜打機, bb 交左比佢地湊會教得好就奇
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
熱門主題