跳至

首頁

尾頁

洋房

confirm Bingo-請問是第幾week

各位bingo姊妹們

我剛confirm bingo, 其實都很開心,....
但上次m come 是13/8/06,但係check排卵日 是
11/9 (david上深下深),cycle是around 34days.

其實由排卵天計,還是上次period,醫生話兩個都有機會, 如是計排卵日-只有3week, but
如用m計该應有7weeks, 但前天去照只見胎long, 1cm 都無,會否有問題.
請幫忙及指教! (十分擔心)

:cry:

子爵府

2019勳章

Re: confirm Bingo-請問是第幾week

如果你經期over 28 days就唔好用last m 計週數,因為以last m 計係以週期28 days計算,所以你應該用排卵期計,到今日應該胎囊有4 weeks,(懷孕6週),如果前幾天三週幾只照倒胎囊好正常,唔洗擔心.過多一星期應該照倒心跳.如果唔心急知道有無心跳,過兩星期先去照,就多數睇倒.

大宅

Hi bearlikeu,

Congratulations !!!
我个私家醫生幫我計係上次 M 既第一日計

大宅

bearlikeu,

我上次 m 第一日係8月11日, cycle 都35日長, 我都係上星期五才去睇第一次醫生, 醫生都冇同我照, 佢話冇什麼睇, 叫我兩星期後才去照!!

醫生同我講我有 7 星期, 其實應該得6星期多, 醫生又話照時就知道 bb 有幾大, 所以你不用担心, 遲多少少照就準!!! 咁醫生話你預產期係幾時, 我就5月18日, 但我估會遲一星期!!

大宅

snakeson,

我上次m嘅day1仲遲過你 - 8月20日. cycle同你差唔多長. 不過我check過自己邊日排卵, 所以依家應該得5wk多.

不過我上星期六第一次去睇醫生佢都同我照.
雖然只係見到一粒黑色嘅物體, 不過至少知道位置正確, 唔係宮外孕.
醫生叫我3個禮拜再去照, 到時應該可以見到心跳.

洋房

HI POLYBELL, K.KONG,OTHERS

唔知初期會否分泌多D?
但最近有D不舒服(痕)-可能是念珠菌發作, 唔知用不用得塞約呢?

指教!

子爵府

2019勳章

分泌增加每個人都唔同,8-9週會開始多少少,分泌增加最好保持清潔同乾爽,最好多用護(戰),如果你既分泌有異味同有痕養,最好快些睇醫生,可能其他細菌感染可能影響到個BB,如果係念珠菌就好普通.可能建議用藥膏塞藥或者清洗陰道既藥水都有,但對BB都無影響.
bearlikeu 寫道:
HI POLYBELL, K.KONG,OTHERS

唔知初期會否分泌多D?
但最近有D不舒服(痕)-可能是念珠菌發作, 唔知用不用得塞約呢?

指教!

首頁

尾頁

跳至