自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

女王的教室疑問

請問結尾和美見到的蝴蝶是否阿久津死去的兒子 ?? 之前有個topic 曾經解畫過, 去o左邊

男爵府

Re: 女王的教室疑問

你睇埋呢個禮拜既特別篇就會明解架喇~~~~!!!

不過順帶一句,我睇完特別篇真係覺得吾好俾小朋友睇囉!一黎驚嚇親小朋友,二黎怕教壞小朋友囉!因為特別篇d小朋友真係好邪惡~!雖則臨尾都係改邪歸正...但係萬一我地輔導得吾好,小朋友真係吾知會諗乜同埋會吾會學壞/諗歪左! 所以大家都要留意...
catmiecatmie 寫道:
請問結尾和美見到的蝴蝶是否阿久津死去的兒子 ?? 之前有個topic 曾經解畫過, 去o左邊
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

男爵府

JAY媽 , 多謝提醒

禁止訪問

男爵府

我見唔到有蝴蝶o既

伯爵府

好媽媽勳章

JAY媽 ,

多謝提醒

大宅

淨係睇預告己經覺得好暴力! 家長請注意, 真係未必啱小朋友睇!

[quote]
JAY媽 寫道:

不過順帶一句,我睇完特別篇真係覺得吾好俾小朋友睇囉!一黎驚嚇親小朋友,二黎怕教壞小朋友囉!因為特別篇d小朋友真係好邪惡~!雖則臨尾都係改邪歸正...但係萬一我地輔導得吾好,小朋友真係吾知會諗乜同埋會吾會學壞/諗歪左! 所以大家都要留意... [quote]

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好期待呀

男爵府

隻蝴蝶好細, 白色, 約在末段, 在和美重遇魔鬼教師之前一刻 ~~

Q太郎 寫道:
我見唔到有蝴蝶o既

大宅

第12集【揭開真矢老師秘密】
特別篇1~墮天使~

真矢回憶自己25歲做仁慈教師,被學生屈,
辭職結婚生子,天天和丈夫爭吵,
兒子去海邊捕蝶浸死。

真矢正在自殺,接到女學生道歉電話,
原來女學生有左BB,男友又走佬。

真矢和女學生企路軌自殺,
當火車快要撞過來,真矢救了她,首次怒罵學生。

真矢陪女學生墮胎,女學生鼓勵真矢重新做個嚴格教師。

第13集【描述真矢老師驚人的過去往事】
特別篇2~惡魔降臨~

真矢30歲做冷酷教師,當時學生欺凌普遍。

真矢與暴力學生大打出手,
,互摑,木棍,鐵棒打,真矢頭破血流,
男學生用腳狂踢真矢臉部和肚子,
再用長木棍狂毆真矢頭和腹,用界刀刺入真矢胸口,
要拮入真矢的心和頸想殺真矢,師生二人互相叉住對方的頸,
結果真矢的手長,贏了,
要入【再教育中心】接受2年培訓,
然後到半崎小學教書,劇情回到『第一集』。
原來真矢預先收集和分析學生成績,性格和背景,
鎖定了和美作為她的針對目標。

大宅

呢兩集係咪就係前傳呀?
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵, 會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信. 在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今個weekend一定要睇

侯爵府

就咁睇第13集o既劇情描述, 都已經覺得好暴力。

珍珠宮

睇劇情好好吸引, 但故事內容真矢又好慘. :-(

男爵府

係呀
leeleelumlum 寫道:
呢兩集係咪就係前傳呀?
http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

大宅

唔該

係啦, 前一兩集話佢24小時咁守護d細路 :-( :-(
我都好想佢係教我小朋友...
連我睇完, 都有若干反省

套碟要留待我小朋友過幾年先會睇得明白

LILY媽咪 寫道:
睇劇情好好吸引, 但故事內容真矢又好慘. :-(
孩子需要鼓勵, 適當的稱讚和鼓勵, 會使他更努力去完成任務, 對自己更有自信. 在小朋友的學習過程中,父母的啟發與鼓勵是十分重要。

男爵府

yeah, 一定要睇

kwan0520 寫道:
今個weekend一定要睇

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

其實啊久津個仔係諗住幫佢啊媽捉蝴蝶已死架﹗
所以你見到蝴蝶就係啊久津出現架啦﹗

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章