論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人成日講大話, 俾你炒唔炒?

做咗五個月, 錢都未還晒, 已經好似唔聽我講, 唔問我就餵阿b食退燒藥, 整親阿b又唔認, 又講大話, 又偷我lotion用, 要斷正先say sorry. 俾你炒唔炒?

大宅

Re: 工人成日講大話, 俾你炒唔炒?

give warning letter to her first and fired her if she had the second time.

別墅

唔好意思, 仲有....煮飯唔得, 家務唔得, 唔識自動波, 要叫先至郁....

大宅

炒佢啦!佢都唔係想做工人,佢想做皇帝! 如果係我工人,佢實冇好日子過

大宅

早2星期日工人放假有人打來搵佢, 當晚佢返屋企我同佢講今朝有人搵佢, 問佢係咪比左屋企電話朋友, 佢話無, 或者係agent/佢屋企, 我無再問, 點知前日佢放假又有人搵佢, 今次我問邊位搵佢, 佢話係我工人朋友, 話我工人約左佢無出現, 不過無留名, 夜晚我問工人, 佢竟然仲係死口唔認比左屋企電話人.......

大宅

比我炒硬佢!好似留個賊係屋企咁!
幫唔到手又激心,仲要比錢佢使!
又自把自為,無大無細,而家唔炒,
遲d偷錢借大耳隆就後悔!

大宅

must fire her she thinks she is a 'mum', not a maid.

別墅

我冷靜之後, 雖然冇話冇咗邊佢唔得, 但有人接住我阿媽同我會舒服d, 因為我經常返大陸, 阿媽仲要睇另外一個孫, 所以我而家唔出聲住, call 晒其他agent搵人, 搵到人送佢返歸. :evil:

大宅

周大嫂 寫道:
做咗五個月, 錢都未還晒, 已經好似唔聽我講, 唔問我就餵阿b食退燒藥, 整親阿b又唔認, 又講大話, 又偷我lotion用, 要斷正先say sorry. 俾你炒唔炒?

出warning letter比佢先, 而家10個工人9個講大話, 而且又精

別墅

其實我覺得佢怪怪地, 又唔多食飯, 又唔多飲水, 我聽bk mami 話如果見佢唔食野會炒個工人, 點解?

大宅

係咪印印?佢地宜家係齋戒月

周大嫂 寫道:
其實我覺得佢怪怪地, 又唔多食飯, 又唔多飲水, 我聽bk mami 話如果見佢唔食野會炒個工人, 點解?

別墅

係印印, 但係佢到咗五個月, 日日都係咁喎.... ?-(
cocobean225 寫道:
係咪印印?佢地宜家係齋戒月

[quote]
周大嫂 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至