興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

教你把被偷的手機找回來

有手機的人必看呀~~~你有曾經失竊手機的經驗嗎???

這個方法也許讓你節省一筆手機費呢!!!

教教你

***如何找回遺失的手機***

手機輸入 [ *#06# ], 按"OK" (有些手機不用按也會自動彈出)

撥出後就會出現一串數字 (serial number)
--> *********************

這是每一部手機的身份證號碼.....

記下它, 萬一手機失竊,
只要將數字(serial number)交比電訊局,
不論天涯海角, 理得佢換了sim card,
只要一撥出, 就可以馬上找到~~~

別墅

Re: 教你把被偷的手機找回來

男爵府

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

THANK YOU VERY MUCH.

施比受, 更有福

禁止訪問

別墅

子爵府

好媽媽勳章

我想請問知道部手機响邊樹喇,咁攞唔攞得番呢?點聯絡'新機主'?由電訊局做吖,自己定還是差sir做呢? 失主係咪要出示購買手機單據電訊局先幫你呢?如果係咁收手機d大佬點搵食?我賣左部收機俾佢,佢通常現兜兜交收無單無據,我收完錢再用電訊局報搵番部機,攞番走,我咪賺左? ?-( ?-( ?-(

lock左部機仲實際,一拍兩散.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

ths

別墅

I want to know too, I just lost it, many tel. no. inside and I didn't back up. :-( :-( :-(

男爵府

太遲啦....我今朝俾人偷左....幾分鐘之內... :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

I have heard on the radio before that this method is no use in HK as 電訊局 in Hong Kong does not offer the tracing service.

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

別墅

wig 寫道:
I have heard on the radio before that this method is no use in HK as 電訊局 in Hong Kong does not offer the tracing service.

我同事唔見咗電話, 我仲叫佢睇呢個topic添...

首頁

尾頁

跳至