產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你o地個BB每日痾幾多次大便?

你o地個BB每日痾幾多次大便?

我個女(初生17日) 近幾日每天都有成6-7次大便,而且仲有D爛,顏色王王o地,唔知係咪肚痾,(但D便便又唔係好水),我今日會帶佢睇醫生。

唔知關唔關我食o左4日產後28坊(頭7日去惡露),但關中醫話唔會對BB有影響,而我已經小心起見隔7個鐘先餵人奶比佢(中間D奶我全部pump出來倒哂佢)…我好擔心呀 :-(

餵人奶又食唔食得燕窩呢?

珍珠宮

Re: 你o地個BB每日痾幾多次大便?

初生BB便便係會密d,餵人奶就更加,係好正架!

伯爵府

我個女而家食奶粉, 一日都係一至兩次

民房

b女就快滿月,每日大慨1-2次便便

複式洋房

仔仔二個半多, 一日一次, 便便多數係黃或糊綠色的
27/7 (2070g),29/7 (2.12kg),5/8(2.37kg),11/8(2.606kg),12/8(2.640kg),26/8(3.28kg),28/9(4.64kg),24/10(5.46kg),28/10(5.38kg)

民房

我個bb現在一個多月, 每天都有8-10次架, b仔佢餐餐吃餐餐痾. 而小便仲多, 每日都要換十幾條尿片. 但醫生都話正常

首頁

尾頁

跳至