家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

抽油煙機

請問各位邊隻牌子抽油煙機好用呢?
最緊要易清洗、抽力强、又靜。

大宅

Re: 抽油煙機

德國保得唔得?

民房

剛換whirlpool sp508W 1600轉速抽力

大宅

經BK媽咪推介,我剛買了惠而蒲VC882S,很好,不算嘈,又有自動清洗,連安裝$1650,很滿意。

大宅

易清洗就一定冇啦, 我就打算買樂聲, 新排出0左新款, 都OK0既 :lol:
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

子爵府

畀面勳章

我用富士皇,最緊要係拆得落來清洗,用大桶滾水開哥士的,浸一浸,幾乎連刷都唔駛刷,惦呀

別墅

good.....早幾個月都買了, 是我阿媽用開, 覺得幾好, 抽油煙ok, 價錢又平, 又有自動清洗, 不用拆出來洗, 好方便, 就係咁, 所以之前的抽油煙未壞都換了, 因為我懶, 唔想洗...

AhChuMa 寫道:
經BK媽咪推介,我剛買了惠而蒲VC882S,很好,不算嘈,又有自動清洗,連安裝$1650,很滿意。

男爵府

畀面勳章

alicemun 寫道:
我用富士皇,最緊要係拆得落來清洗,用大桶滾水開哥士的,浸一浸,幾乎連刷都唔駛刷,惦呀

alicemun,
富士皇係咪有用ga...請問幾$呀...Thx!

子爵府

畀面勳章

monchan 寫道:
[quote]
alicemun 寫道:

alicemun,
富士皇係咪有用ga...請問幾$呀...Thx! [/quote]我覺得幾好用,04年買$2340(不過自己安裝)

大宅

AhChuMa∼
謝謝你推介,我會試吓惠而蒲。
AhChuMa 寫道:

珍珠宮

2024年龍年勳章

babylaw 寫道:
德國保得唔得?

我最近買左德國寶既歐洲龍捲風系列M28型號﹐用渦輪抽氣吸力好強﹐有三級抽氣力﹐我通常用第二級已經夠﹐機身薄﹐價錢$2400左右。

型號: M28-6457/7457/8457/9457
摩打轉速:2800 R.P.M.
排風量: 1) 21m3 / min
2) 21m3 / min
3) 22m3 / min
4) 22m3 / min
排風口徑:152mm / 6"Φ
顏色:SS 不銹鋼
闊度: 1) 600 mm
2) 700 mm
3) 800 mm
4) 900 mm
照明燈:2 x 40W

http://www1.germanpool.com/chinese/euro_cyclone.php

http://www1.germanpool.com/chinese/hood13.html

首頁

尾頁

跳至