嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb後尾寢有粒野,有無bb係咁架?

我無意中發現bb後尾寢有粒野,一邊有另一邊無架, 睇醫生話係淋巴核, 叫我唔使驚, 我亞嫂又話係淋巴核,因佢個女都有,又係一邊有另一邊無, 其實我到而家都仲好驚, 請問各媽咪有無此經驗

別墅

Re: bb後尾寢有粒野,有無bb係咁架?

唔駛擔心,以前我阿b都有幾粒,醫院醫生講法一様,宣家有d無左有d仲o向度

別墅

幾粒咁多, 我亞B就得一粒, 你亞B係咪係後尾寢呀? 不過我亞B o個粒係識郁既,你既醫生係咪都話你亞b係淋巴核呀 真係好鬼擔心呀 :-( :-(
BB317 寫道:
唔駛擔心,以前我阿b都有幾粒,醫院醫生講法一様,宣家有d無左有d仲o向度

別墅

UP

大宅

我bb都有2粒,doctor都係話係淋巴核,無事既,放心啦.(我初初都好驚ga,不過問o左幾個doctor都係甘講)

別墅

thank you 做人亞媽真係慘, 真係長憂99呀 :-( :-( 你個b o個粒係咪係後尾寢呀

大宅

yes, 係後尾寢.最初吾知係咩,真係驚到C呀.....
yeung99 寫道:
thank you 做人亞媽真係慘, 真係長憂99呀 :-( :-( 你個b o個粒係咪係後尾寢呀

別墅

我咪又係嚇到手震(真係手震架), 一發現即刻同佢落樓下個家庭醫生到睇, 但睇完都唔知信唔信佢好, 因唔係兒科, 但我亞嫂話佢個 b都有就無咁驚喇, 再加你地個回覆個心都定好多, 我諗住bb31號去健康院見醫生既時候再問下佢
dorcaswong 寫道:
yes, 係後尾寢.最初吾知係咩,真係驚到C呀.....
[quote]
yeung99 寫道:
[/quote]

別墅

up

別墅

我番健康院醫生話不用擔心,係淋巴,bb大大下會無,但因以前我阿bo個粒o向暈"精"對落,咁我擔心到仲番埋醫院check,醫生檢查完都話ok無問題,宜家無左lu,不過bb耳背後尾寢都有一兩粒,同樣係郁郁地

公爵府

好媽媽勳章

應該係淋巴核, 因為我個女女都試過有, 我問過d中e師, 佢地話因為個人太燥, 好易會有, coz食得奶粉太多, 之後我煲o左d涼茶俾佢飲, 過o左一排就散o左喇

男爵府

我個BB都有,唔知點會無. ?-(

別墅

我亞b已經有飲開奶茶喇喎
chloemummum 寫道:
應該係淋巴核, 因為我個女女都試過有, 我問過d中e師, 佢地話因為個人太燥, 好易會有, coz食得奶粉太多, 之後我煲o左d涼茶俾佢飲, 過o左一排就散o左喇

別墅

up

別墅

up

首頁

尾頁

跳至