興趣嗜好

跳至
[閱讀] 當當訂單

首頁

尾頁

別墅

當當訂單

請問我在28/9 經當當訂了書, 但直到今天還是等待, 是否因黃金週是中國假期? 一般要多久才可配書? 謝謝!

洋房

Re: 當當訂單

hi,

我第一次係當當訂書是9月19日, 他們在9月26日送到我手上.

子爵府

2019勳章

我想問下, 會唔會訂貨價錢多過500咁送貨的時候會安排好d? (如先約好時候才送貨, 唔會話半個小時後到貨)

大宅

我想唔會因為妳買多些服務就會好些,只因.......佢地是本港的快遞公司,"當當"只是付錢給佢地送貨,快遞公司那會管當當買了幾多錢,佢地只是收錢(當當)送貨! :evil:

別墅

今天配書了, 未有運輸call我.

子爵府

2019勳章

想問下, 我係上個星期多次send email 去當當查核送貨地址, 但係佢地都無覆我, 係唔係因為佢地放緊假?

因為本人住係元朗市住宅, 但只可以送貨去屋企, 但唔知佢地送唔送

大宅

LoveChild,

我估佢哋應該放緊假, 另外, 如果您 send email 比佢哋, 唔好 send 英文 (佢哋唔會啋您), 一定要 send 簡體字, 我試過 send 繁體字, 佢哋回覆話睇唔到, 要我 send 過 ?-( ?-(

別墅

我在星期五已接獲courier 電話, 說星期一會到貨.

子爵府

2019勳章

Small_Cloud,
我send email 的時候係用簡體字的, 我都好心急, 因為我剛睇完你地介紹的大陸童書, 有好多我都想訂, 但係又唔方便出去旺角, 就算出到去都攞唔到咁多, (我都有上過去旺角大陸童書店, 但係佢地又唔送, 攪到我唔敢買咁多), 咁我囝囝又好似幾想睇, (已買了the magic box 同 機靈狗 2), 所以想係網上訂購, 又唔知屋企地址佢送唔送, 好煩.

另想問下, 會唔會我買多d, 送貨的安排會好d, 因為我之前係其他topic 到見到話如果買500以上,運輸會早d 通人知我等貨到,(我上完當當網, 發覺想買的書有成幾千蚊 ), 另如果第一次我唔得閒收貨, 咁之後的安排會係點?

唔好意思, 因為係第一次想上網訂書, 所以多d 野問, 請指教, 先謝謝

別墅

我已收到書啦!

大宅

LoveChild,

當當送貨唔會因貨價而有分別. 我喺當當訂貨都有 1x 次, 祇係試過 1 次要 21 日, 其他多數 1 星期內攪掂, 最近 1 次 9 月 20 日落單, 9 月 26 日收到

我有朋友住元朗都送, 我估如果唔係太偏, 佢哋都會送 ge. :mrgreen:

複式洋房

don't worry, Dang Dang was on "national holiday" last week. I live in Yuen Long 村屋 and they delivered to my door !
LoveChild 寫道:
想問下, 我係上個星期多次send email 去當當查核送貨地址, 但係佢地都無覆我, 係唔係因為佢地放緊假?

因為本人住係元朗市住宅, 但只可以送貨去屋企, 但唔知佢地送唔送

大宅

我上星期日剛配完書,今天就收到香港速遞公司來電check 地址,話件貨明天才到香港。所以我想當當的運作應該正常了。

子爵府

2019勳章

我昨日落了order, 但係今日上極都上唔到當當, 想問下, 佢地係用那一個方法通知配完書架... 係當當的賬戶定係我自己的email??

大宅

LoveChild,

唔駛咁心急, 由落單到配完書起碼要 2 日嫁. 其實您一 login 個 account, 當當自動會跳到 "我的訂單" 嗰個版面, 您會喺 "訂單狀態" 度知道情況, 通常佢哋會寫 "配書當中", "正在發貨", "訂單處理完畢" 等. 當您見到 "訂單處理完畢" 時, 就會收到 email 確認出貨, 然後速遞會聯絡您.

男爵府

好媽媽勳章

速遞送貨咁怎付款?

別墅

如果你落單時選擇貨到付款, 速遞送貨時會一手收錢一手交貨.

複式洋房

當當的網址是甚麼? Thanks

別墅

http://www.dangdang.com

大宅

我在當當收到確認訂單e-mail但是我的地址不正確(有D亂碼)

首頁

尾頁

跳至