自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

洗唔洗鬧人呀!

今日開始我個女同33個學生無搭完本架校車,因為我o地成班家長搵了一架保母車返學,因為架校車做得唔好,我o地先至唔搭,我o地諗住今日係第一次我o地自己搵街車,又係第一日,所以有位家長跟車上了學校睇睇,點知我o地架車去到學校門口,學校架校車D人就影我地架車同個司機相,個保母又用粗口鬧個司機同跟車o個位家長,話個家長無道義,講真o個句,如果佢o地係做得好,我o地又點會搵街車呀!因為宜家架校車係學校一個月前 搵返黎,我o地都搭o左一個月,佢o地比以前架校車貴$70,又超坐,又超速,服務又差,我o地都怕怕,我覺得係佢o地做得唔好,我o地先唔搭洗唔洗鬧人唔洗咁無品呀!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 洗唔洗鬧人呀!

比我實講比校長知. d人真係惡.

大宅

ling媽咪, 請問係邊間學校 or 邊區呀?事關我家姐個女個間又係話超載喎?佢係港島東呀!

大宅

qq媽媽咪 寫道:
比我實講比校長知. d人真係惡.
比人鬧o個位家長已經同校長講o左,不過個校長無野講,我o地驚架校車D人玩野,所以我o地約o左搭街車o個D家長今日放學上去學校睇o下佢地點

大宅

irenec 寫道:
ling媽咪, 請問係邊間學校 or 邊區呀?事關我家姐個女個間又係話超載喎?佢係港島東呀!
我係大埔區

伯爵府

好媽媽勳章

嘩, 駛唔駛鬧人呀, 錄佢音或拍短片啦, 然後放上網比全世界知啦.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

侯爵府

校車問題真係好煩,佢地d做左幾十年,以為你地班家長無選擇,一定要任由佢宰割,服務差又唔去改善,等家長們轉左第二間公司,佢地又唔服輸,仲話人無人情味,抹黑佢地.
真係食古不化........................

侯爵府

你話佢地這樣無品,我地點放心交d子女比佢地接送....

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

咁惡

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁攪法...我會報警備案.

大宅

總知太過份啦 司機話:"搵食難" 就可以唔顧 d 學生安全咩?又超載超速, 我都覺得要搵學校理論, 再唔係換校車公司囉! 我家姐個女月中已經轉左搭保母車, 貴少少, 好過校車又殘又舊又超載!

大宅

報警備案好d ~~
佢地咁樣
學生條命好............

大宅

cindybaby 寫道:
報警備案好d ~~
佢地咁樣
學生條命好............
今日聽個家長講,學校校車D人連我o地保母車公司的第二架車D學生都影o左,係續個學生影,個家長仲話,影人相o個個係老細黎,真係唔知佢o地做乜要影D學生相,今日有幾位家長跟上向學校,o個幾位家長話如果佢影我o地架保母車D學生,我o地就去報警。

大宅

可以制止他影相和向警察備案,受到滋擾!

複式洋房

有無搞錯呀! 影人頭相,佢又唔係做攝影師影黎做咩喎, 一於報警拉佢啦,

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想問下係邊一間校巴公司? 我覺得學校都要做d野囉. 其他仲搭緊校巴果d家長唔出聲唔代表校方可以唔理 .

亞仔間校巴公司前年都唔夠位坐, 不過佢地唔會超載, 我地住得好近學校既, 佢地將亞仔安排係第二輪車. 即係校巴將第一輪學生載左返學校再車第二輪, 問過亞仔第二輪得兩個小朋友咋, 都情願車多一輪.
Latte, 又名臭TE或臭喵

大宅

veronna 寫道:
想問下係邊一間校巴公司? 我覺得學校都要做d野囉. 其他仲搭緊校巴果d家長唔出聲唔代表校方可以唔理 .

亞仔間校巴公司前年都唔夠位坐, 不過佢地唔會超載, 我地住得好近學校既, 佢地將亞仔安排係第二輪車. 即係校巴將第一輪學生載左返學校再車第二輪, 問過亞仔第二輪得兩個小朋友咋, 都情願車多一輪.
校車叫德豐

男爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

嘩!好過分喎!其實學校係同校車公司簽約暏,無話唔準換嘅.
睇下個校長點做暏.嗰啲人嘅做法咁有問題,我諗你地都要攪大佢,集合啲家長去同校長講,如有需要,就報警.如果個校長唔理,咁我諗要搵教統局嘞.最後,報埋料俾蘋果同東方知.

男爵府

畀面勳章

無錯,如果校車有問題梗係唔會再幫趁佢地啦,唔好以為無左佢地就無其他車搭。家長團結d,千奇唔好俾佢地嚇親呀。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至