跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

你地既bb依家7個月大, 每日訓幾多個鐘?

複式洋房

Re: 你地既bb依家7個月大, 每日訓幾多個鐘?

我個BB晚上九點半要訓,跟住六點幾起床,自己玩,但都會半夜起身找奶咀,早上麻麻會定時要佢訓,最少三次,每次一至兩個小時.不過婆婆公公係到,成日玩,想訓都唔訓

男爵府

我臭b夜晚通常10點食埋餐奶就訓, 訓到第朝8點幾, 中途可能會er幾野, 拍下ok, 日頭10點幾會訓個幾鐘, 下午3點左右又訓個幾鐘..

大宅

我囝囝12點半訓,訓到10點半起身(中途食兩次奶),下午2點鐘左右訓一個鐘晏覺,到傍晚可能訓幾個字(可能唔訓),到夜晚食完粥仔訓半個鐘,10點幾又訓幾個字(有時唔訓)

大宅

Hi, Rice Bear,
我個仔夜晚10點左右訓,訓到第二朝8、9點,之後就每隔三個鐘就訓半個鐘而已!

男爵府

Rice Bear,

個個bb活動pattern 唔同,但就7個月黎計,瞓13-14個鐘都係正常的== total 計

我仔家陣11點半瞓 ===> 第朝7點食,玩2個hr,再瞓到1點,又食,然後接近唔會再瞓====> 到夜晚11點架喇。

當然如果下午活動量好大,佢都會同我"恰" 幾個字至頂多9個字囉。

所以,人都顛...

複式洋房

我個b每朝訓6點起身自己玩, 8點食奶, 9點到11點訓(有時訓到1-2個鈡), 下午3-5 or6點訓, 夜晚8.30直到第二朝, 唔知佢算唔算一個好鈡意訓.

民房

我臭b夜晚7,8点訓6点到起身8,9食奶通常都會中途醒一醒飲啲水再訓日頭訓2次到每次約1小時到

大宅

羲羲依家餐同餐之間都會恰一陣, 7:30果餐食完, 10:00先

1)12/02/2006-3.97kg  6)20/05/2006-7.82kg
2)17/02/2006-4.04kg  7)24/06/2006-9.05kg
3)21/02/2006-4.23kg  8)19/08/2006-10.46kg
4)10/03/2006-5.32kg  9)18/11/2006-11.74kg
5)20/04/2006-6.91kg 10)23/02/2007-12.2kg

大宅

winwinwin,
wah, 咁夜先沖涼? 如果遲d冬天怕唔怕佢冷...

我仔仔夜晚7點幾就瞓, 到第朝6點半起身食奶, 玩半個鍾再瞓. 平均瞓1-2個鐘就醒, 基本上每次食完就瞓, 日頭平均瞓2至3次, 有時1個鐘, 有時最長瞓到3個鐘.

複式洋房

嘩,你地d亞B咁早瞓覺既?嘉軒最少1點先瞓呀,因為我同老公都好夜先放工,去完婆婆屋企湊嘉軒返我屋企都已經成11點鐘,如果佢7、8點就瞓,我咪無得同佢玩?所以佢要跟我夜瞓,跟住再瞓到第二朝10點左右,日頭佢都係每次瞓一個鐘左右,因為佢成日鍾意玩同周圍八 ~~~

子爵府

我阿b每朝0700起身就要飲水
跟住就繼續睡到0830起身飲第一餐奶
玩完一陣1000~1200(有時瞓1.5hrs)
下午1400~1500
下午17:00~1830又瞓
夜晚0830~0930
2230飲完奶2300就瞓覺到天光
基本上我小b每餐後都要睡覺
不然佢會發老脾

首頁

尾頁

跳至