跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無BB每晚半夜都瞓得唔好, 一定會起身?

我BB到而家八個月, 每晚半夜都會起身一兩個鐘, 要比水佢飲同暗番佢先肯再瞓, 我啲朋友嘅B就可以一覺瞓成十個鐘都唔醒, 有無媽咪有咁經驗分享下同埋有咩辦法可以令BB瞓得好啲?

大宅

Re: 有無BB每晚半夜都瞓得唔好, 一定會起身?

我阿b都係阿

半夜一定起1-2次身黎飲水
但係飲完水佢自動訓
吾俾水佢飲就一路依依阿阿 訓吾著咁
我估係開冷氣所以口乾 =.=
但係試過吾開冷氣 佢就熱醒

有冇人有辦法睇下點樣搞呢?

別墅

我個b呢排都成日半夜嘈, 因為佢自己訓到舞龍咁, 碌來碌去, 訓到某個姿勢好唔舒服, 咪喊喊求救...我搬番佢好好地, 佢自己可以繼續訓...
最勁個次, 一晚咁樣醒5次, 我真係人都癲~~

男爵府

我臭b有時半夜都會喊幾聲, 多數係爆片/太熱/太凍..

子爵府

我個b半夜2、3次夜奶

複式洋房

係呀, 我個B都係咁, 舞龍咁舞, 碌來碌去, 成晚就咁睇住佢, 因為佢有濕疹, 佢會卒面同抓耳, 唔睇住佢, 就會抓到損晒同流血, 唉..... 但係佢日頭瞓覺唔係咁架...

民房

My baby always wakes up at 4:00/4:30am to drink milk. Then play for 2 hours, then sleep again.

複式洋房

我妹妹都好鐘意四點/四點半鐘左右起身, 但就唔會飲奶, 要飲水同奶嘴, 要攪番一兩個鐘先肯瞓番....

唉....今晚妹妹十一點半瞓, 而家一點半, 都已經叫左兩次, 比左二次奶嘴佢, 今晚又唔知要起幾多次身喇 :-(

子爵府

我個仔呢2晚四點半一定要飲夜奶,水同奶嘴都唔掂,即刻肚仔餓?明明十一點飲飽奶先瞓喎

複式洋房

唉....每個BB都有佢自己獨特嘅習慣同性格, 我妹妹今早五點就起左身玩喇

複式洋房

哈哈, 我bb都係2月7日出世!!

佢都係因為開冷氣口乾要起身飲奶, 煲d紅蘿蔔水佢飲, 個人無咁乾好咗d, 無再因為口乾起身.

大宅

咁岩既......

你bb係仔定女阿??

煲紅蘿蔔水 乜野其他野都吾使放阿??

首頁

尾頁

跳至