跳至

首頁

尾頁

男爵府

2007年9月報讀屯門官小,請發表意見 !

屯門官小工科多唔多 ? 會唔會好大壓力 ?

公爵府

好媽媽勳章

Re: 2007年9月報讀屯門官小,請發表意見 !

SZECHAN1217 寫道:

SZECHAN1217 :

我都交咗表比屯官

功課唔算好多, 你可以登入官小的網頁就可以睇到各級每日功課量,多數都3-4份/日(未計每日一編)

因為行混合班制&活動教學, 無分精英班, 所以壓力都唔係好大

男爵府

我兒子只有15分,唔知機會大唔大 ? 你呢 ??

公爵府

好媽媽勳章

我兒子只有15分,唔知機會大唔大 ? 你呢 ??

SZECHAN1217:

我亞仔有20分

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Hi~ 各位

我都交佐表, 亞囝只得 15 分 ~

公爵府

好媽媽勳章

各位 :

你地諗住11月20日, 幾點去睇取綠結呀?

我諗住送完亞仔返學就去, 約9:00am

公爵府

我會派老公去睇呀~ 希望到時有好消息啦.....

公爵府

好媽媽勳章

florence0204 寫道:
我會派老公去睇呀~ 希望到時有好消息啦.....

你就好啦, 我要自己去, 我好緊張呀!!!!
快d到11月20日啦,我想快d知結果呀!!!!!!

民房

我姪女今年讀官小二年級,官小功課唔多,
活動教學壓力唔算大,我見佢每日都好開心咁返學!

健朗媽咪 寫道:
[quote]

SZECHAN1217 :

我都交咗表比屯官

功課唔算好多, 你可以登入官小的網頁就可以睇到各級每日功課量,多數都3-4份/日(未計每日一編)

因為行混合班制&活動教學, 無分精英班, 所以壓力都唔係好大[/quote]
★ 歡迎參觀 ★泳彤@小天地

大宅

我都交

公爵府

好媽媽勳章

[quote]
apple_lee 寫道:
我都交

大宅

各位媽咪~

你地放心啦~官小近兩年自行收生都收晒,佢小一開五班嫁,入官小唔係太難!唔好咁大壓力呀!

公爵府

好媽媽勳章

Panny :

咁你就錯啦!我識得d人分別呢兩年15分報屯官, 自行都唔收, 要等派位, 同埋今年出咗通告淨係開4班(約120人,張通告你上屯官個網就可以dl到嚟睇), 因為全校最多可開25班, 所以會有一級多一班, 今年的三年級先至係五班, 其他班級都係4班, 撥約一半學位做自行分配, 即係得約60個位, 我收表第一日一早就去交表都有成廿幾三十人, 所以實超額

公爵府

唉~ 早個星期亞囝同學仔生日, 有幾個選官小都有亞哥家姐已經向道讀, 所以自行我都有D担心呀~

公爵府

好媽媽勳章

florence0204 寫道:
唉~ 早個星期亞囝同學仔生日, 有幾個選官小都有亞哥家姐已經向道讀, 所以自行我都有D担心呀~

florence0204

係囉! 佢最衰就係開始轉全日後, 所有上/下午/全日有兄姊就讀的都相同計分, 都係排同一條隊, 我都好驚呢d人太多, 連我20分都要抽籤

大宅

公爵府

SAME WITH YOU 得15分~

公爵府

好媽媽勳章

各位:

交表時, 要交埋個回郵信封, 個信封有乜作用?

如果取錄會唔會有信事先通知呢?

公爵府

由 健朗媽咪 於 2006-11-07 16:08:54

各位:

交表時, 要交埋個回郵信封, 個信封有乜作用?

如果取錄會唔會有信事先通知呢?

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

各位媽咪,

我係明年先要填表o既媽咪, 想問一吓你地點解要選 "屯門官小" 呢?

我都有成20分, 如果唔選 "屯門官小" 是否好唔抵呢?

同埋我有童年音影, "屯門官小" 俾我o既感覺係非常之唔好, 成績好, 叻o既學生, d老師係會特別周到, 成績唔好, 唔叻o既學生, d老師係唔會理會, 仲有d學生o既品德問題?

首頁

尾頁

跳至