夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

老公唔開心,你地會點開解佢?

最近佢做野同埋同朋友既關係麻麻,所以情緒好低落。佢覺得自從結左婚之後,少左好多機會同朋友出街,加上個個都覺得佢而家以老婆為重,所以有節目都唔會預佢,攪到佢好失落。但係個矛盾位係,佢覺得好難平衡陪我同陪朋友,唉,我都唔知點幫到佢...

大宅

Re: 老公唔開心,你地會點開解佢?

咩都唔問,淨係問佢係咪好多野煩,不如我幫你揼骨鬆下,訓個靚覺~

大宅

我唔會煩佢,佢想講就會講出來,我只會幫佢揼骨,一係就同佢落街行下!!因好多時佢都唔想令到我唔開心埋一份
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

男爵府

只是說「我會响你身邊架」

:lol:

別墅

idaandho 寫道:
我唔會煩佢,佢想講就會講出來,我只會幫佢揼骨,一係就同佢落街行下!!因好多時佢都唔想令到我唔開心埋一份

同意, 知你係關心但都千萬唔好問, 唔好囉唆, 一問就等於迫佢去取捨, 如果佢真係咁苦惱, 你唔問佢都會自己講出來, 反而你只黙黙留在身邊仲好 。

複式洋房

你放佢出去同朋友傾計... 有時男人
要同男人講...
如果我老公唔問心, 我會係佢身邊陪佢思考
給佢飲水呀... 佢慢慢 由唔講, 會講少少給
你聽, 跟住就會講哂佢心入面d煩惱
佢未必需要你的意見, 只是俾機會佢發表就可以

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: 妹妹霖是我們的心肝寶貝, 多咗個妹妹, 做咗家姐了 [雪霖的相薄]

子爵府

好媽媽勳章

其實如果你知道你老公既煩惱係工作上既問題...咁佢放工返屋企...你可以幫佢按摩...有陣時男人累返到屋企係想靜下...如果你問長問短...佢就會覺得好煩...如果你老公同你講...佢無朋友...想同朋友出街...咁你可以比佢一星期一次...或者一個月幾次...等佢可以同朋友一齊出街...輕鬆下...

[url=http://lilypie.com][img]

民房

會唔會我越緊張問佢發生乜事,佢會覺得越煩呢?

我好矛盾,因為成日覺得佢掛住打機睇波而忽略我,咁我就忍唔住而發佢忟憎,但佢就話打機睇波係發洩減壓喎...可能我比較靜態,冇咩嗜好,所以無其他發洩既渠道而要倚賴佢。

子爵府

好媽媽勳章

其實有d男人係咁...你越問佢...越煩佢...佢就覺得你好煩...如果佢打機睇波...你咪陪佢睇波...每個人既嗜好唔同...有d人比較靜...有d人比較好動...或者你可以食完飯...叫佢陪你行一陣公園...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我老公算係好肯講的, 佢講我就留心聽: 望住佢, 等佢知道我係有留心聽佢講, 掃下佢手臂, 挨係佢膊頭等佢知我o係度陪住佢, 同佢揖下骨咁

有時佢係想聽意見會問ga; 我倆公婆都算係好直接
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

首頁

尾頁

跳至