跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

第二次到廣華產檢!

請問有無人知第二次到廣華產檢有無得照超聲波??
我明天去呀, 吾知有 d 咩做同幾耐走得呢? Thanks!

禁止訪問

Re: 第二次到廣華產檢!

男爵府

第二次覆診冇usg照架喇,,,
不過會係第一次覆診時安排日期做結構性超聲波( 18-22左右做架)

伯爵府

Tks for all reply.

我已經在 9月中(week 19) 做左結構性超聲波,
明天是第二次產檢(呢個期是在做完第一次產檢姑娘比的),
甘係吾係即係無得照普通超聲波?? 如無,
費事叫我老公請半日假去.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

Tks for all reply.

我已經在 9月中(week 19) 做左結構性超聲波,
明天是第二次產檢(呢個期是在做完第一次產檢姑娘比的),
甘係吾係即係無得照普通超聲波?? 如無,
費事叫我老公請半日假去.

我第一次去產檢有照超聲波,就安排今日做結構。
第二次產檢,就無得照超聲波,只係驗尿、量血壓、磅重及見醫生咋

大宅

[size=x-small]sasafan
我都係明天去廣華產檢,約11:10a.m.,唔知會唔會見到妳呢?

如果要照超聲波,預約便條右下角(即醫生專用上面)會列出「照超聲波」,仲會有一張便條叫妳去樓下交$$。假如寫「請自行預備小便樣本」,就唔會有得照,都只係驗尿、量血壓&體重、見醫生度胎位、聽BB心跳咋!咁妳留意一下明天

男爵府

係呀, 好簡單架咋,量血壓同驗下小便,睇下之前d boold result, 聽下bb心跳咁架咋.

大宅

嘩!下一次要成5 weeks後先覆診,都唔知點解要咁耐? 乜唔係1個月(4 weeks)覆診一次咩? 其他媽咪又係唔係要5 weeks後先覆診 ?

伯爵府

MaJosephine,
我都係 5 weeks 後覆診, 今日 11點去到,
嘩,超多人, 坐都無得坐, 淨係驗尿, 量血壓,
係甘易見e生都用左個幾鐘, 真係慘.
你今日在幾號房? 我在 6號房個姑娘好 x 寸,
真係衰衰甘!!!

MaJosephine 寫道:
嘩!下一次要成5 weeks後先覆診,都唔知點解要咁耐? 乜唔係1個月(4 weeks)覆診一次咩? 其他媽咪又係唔係要5 weeks後先覆診 ?

大宅

[size=x-small]sasafan
我提早20分鐘到

伯爵府

MaJosephine,

妳就好呢! 我 8/11(WED) 9:30a.m. 編號:1, see u!

男爵府

咁我好好彩,遇到d姑娘都ok. 有d幾nice,有d冇乜野, 都冇遇著d 吋既, 算係好彩

首頁

尾頁

跳至