懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

第二次到廣華產檢有無得照超聲波

請問有無人知第二次到廣華產檢有無得照超聲波??
我明天去呀, 吾知有 d 咩做同幾耐走得呢? Thanks!

大宅

Re: 第二次到廣華產檢有無得照超聲波

冇架, 廣華唔會次次照超聲波, 大概20week會照結構超聲波, 不過要睇下有冇位
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

普通產檢係去到放低張預約紙, 等叫名驗小便, 再等叫名量血壓、磅重, 之後等好耐見醫生. 入到醫生房, 叫你瞓喺床到, 姑娘攞個機同你check bb心跳, 醫生攞把尺度下子宮size, 或者按下你個肚睇胎位 (後期). 問你要唔要到診紙, 俾埋下一次覆診紙你. 走得. 如有特別check陰道, 或到外面抽血室抽血, 會到時話你知. 如果俾你照u/s照結構, 會俾個期你, 多張u/s檢查紙.

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

Tks for all reply.

我已經在 9月中(week 19) 做左結構性超聲波,
明天是第二次產檢(呢個期是在做完第一次產檢姑娘比的),
甘係吾係即係無得照普通超聲波?? 如無,
費事叫我老公請半日假去.

大宅

係呀, 應該無ga喇, 唔好叫老公請假喇!

首頁

尾頁

跳至