美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

腳踭有裂紋, 你地用咩方法搞掂?

生左之後腳踭出現裂紋, 好深下, 用磨腳石都唔得,
請問有無咩好方法介紹下?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

Re: 腳踭有裂紋, 你地用咩方法搞掂?

用磨腳石會越磨越傷gar, 我會用"腳跟龜烈膏"

等待驗證會員

唔好磨呀...
用一隻專俾腳踭用ge 膏, 唔記得叫乜名, 但係"屈人寺"個d地方都買到....

大宅

見過買廣告, 但唔知有冇用, 等我今日去買來試吓先!

ardnas65 寫道:
唔好磨呀...
用一隻專俾腳踭用ge 膏, 唔記得叫乜名, 但係"屈人寺"個d地方都買到....

大宅

每晚塗foot cream 架

大宅

manman, ardnas65
多謝你地報料

"腳跟龜靈膏" 係咪名黎架? 係咪即係屈人寺果隻呀?

複式洋房

I think it is of the brandname "Ellgy", there is an TV adv about that.
The adv is a pair craking legs became sexy legs and walks close to a man's legs......

大宅

icoico,

你可以每晚沖涼後, 對腳最好仲有少少濕, 用凡士林先按摩一陣再搽多層, 之後就著住襪瞓, 只要一星期你就會見到效果, 再無裂紋架啦!!!

珍珠宮

畀面勳章

Thanks. I will try tonight

EmiCheng 寫道:
icoico,

你可以每晚沖涼後, 對腳最好仲有少少濕, 用凡士林先按摩一陣再搽多層, 之後就著住襪瞓, 只要一星期你就會見到效果, 再無裂紋架啦!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

我用緊果隻brand係 "優姿", 係"屈人寺"有gar la

子爵府

manman 寫道:
我用緊果隻brand係 "優姿", 係"屈人寺"有gar la

我試過, 一d用都無, 都係要試下用凡士林先

男爵府

我用左超過10支優資都無乜用, 或者我太乾喇, 有keep住揸就好d, 一停兩日又乾番.

後來醫生介紹用買一隻 emulsifying ointment 的較膏, 俗稱"豬油膏", 藥房或者watson's果d都有得賣, $40 - $50 有500g好抵用, 我keep 住睡前揸足一個月, 而家冇龜裂喇! 不過呢隻膏都幾"lup"下, 我怕"lup"會穿對襪先上床瞓.

大宅

icoico說得好, 要留意最好塗凡士林的時間是每晚沖涼後, 對腳仲有小小濕的時候就立即塗上...

icoico,

大宅

好呀, emicheng 咁我試下你呢個方法先
都多謝咁多位姊妹教路, 唔得至再買"龜靈膏"試啦

icoico,

複式洋房

I alwyas wear high-heels and i like to wear as it is beautiful, but is it good to wear high-heels if I also have problem of 腳踭裂紋

大宅

對呀!! 用凡士林真係我work, 不過我會沖涼時用磨死皮石磨下腳踭, 之後先再搽凡士林, 掂哂!
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

複式洋房

用neutrogena hand cream 仲好過凡士林...
[size=medium]囡囡 21-10-04 [size=medium]仔仔 25-10-06

大宅

如果用在腳踭, 我覺得用凡事林比較化算同快見效, 如果講到用cream, 咁用LCN好過neutrogena, 因腳踭我都用過neutrogena, 不過LCN仲好
不過而家我夏天著得多涼鞋, 裂到唔裂, 我會先用凡士林
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

首頁

尾頁

跳至