烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

pizza hut 香蒜肉c意粉點做?

請高人指教

大宅

Re: pizza hut 香蒜肉c意粉點做?

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006080103527

大宅

妳好勁呀,咁都搵到.
該用戶已被刪除

大宅

許可 寫道:
我想試下,不過蒜粉可以係邊度買到呢?唔該晒!
百佳惠康都有..
該用戶已被刪除

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

thx~

大宅

miu miu

做咗喇!
謝謝啊!
真係好似呀!
正呀!

香蒜肉絲意粉

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

頭先係百佳買左樽蒜粉, $28, 都幾貴。

我想問要落幾多架?

thanks!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

食譜內有寫 :
蒜粉適量(可多加)

大宅

yuen fong,

你將相入面果枝係洋蔥粉黎wor ,想問下d肉點做呀﹖
Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

大宅

XXMaMa

係呀!
但係超市內寫中文又叫蒜粉喎!
而我搵埋左右都唔見有洋蔥粉嘅牌
咁就唸住都係呢枝喇!
唔知有無人知係咪呢? ?-( ?-(

大宅

蒜粉英文應該係'garlic powder',但係你支洋蔥粉都應該好掂wor,想問你點醃d豬肉架﹖
Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

洋房

yuenfong

我昨日係超市買的蒜粉係綠色蓋架 ,和你這樽不同的 。

大宅

XXMaMa

好!等我再去搵搵!
謝謝!

豬肉我剩係用蒜鹽醃喳!

XXMaMa 寫道:
蒜粉英文應該係'garlic powder',但係你支洋蔥粉都應該好掂wor,想問你點醃d豬肉架﹖

大宅

媽媽好

謝謝你
我第日再去超市找找看!

複式洋房

請問買了這支蒜粉, 仲要落 D 咩調味料呢 ??
悠悠媽咪

大宅

如果無微波爐可否用焗爐?如可以,用什麼溫度/時間?

還是炒一下就可以?

謝謝幫忙指點一下

大宅

靚媽媽

焗爐應該都可以的
不過我未試過
時間及溫度要自己試試
可嘗試用200度
預熱後焗約5-10分鐘看看
未得咪焗多次囉
點都好過焗過龍嘛!

至於炒就唔建議了
出來的效果會完全唔同
我覺得焗爐反而可以試試
也許效果更好也說不定呢!

大宅

好媽媽勳章

等我試下先
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

首頁

尾頁

跳至