自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

非常討厭的大伯一家人

我老公的阿哥同佢老婆非常之黑人憎, 結婚後又唔肯同老爺奶奶住, 同老爺攞左錢抽居屋搬出去住, 又攞左我老公個名同佢抽居屋. 變左我同老公唔可抽居屋, 要同老爺奶奶住. 但佢成家人時時過黎"痴"飯食, 食完又話賓妹煮得唔好食, 又話無錢買餸呀. 咁少餸. 但又唔俾家用. 又話老婆辛苦, (但佢老婆唔駛返工), 叫我賓妹過去幫佢地做家務. 正一 "K" 仔. 過親黎食飯又成日對住佢個仔又喊打又喊剎. (因佢個仔又真係十分之頑皮) 又打開門趕佢個仔走. 攪到成層樓都知. 大佬呀, 你唔係度住, 我係架. 人地以為我地鬧我個女呀. 攪到我個女驚到每次佢地成家黎親都入房唔敢出黎. 今日佢地又死過黎打麻雀呀. 又縮骨, 每次出街飲茶食飯都唔俾錢, 但又手揸十幾首Hong Kong Bank股票. 變態架, 咩人黎架,

侯爵府

Re: 非常討厭的大伯一家人

好簡單者

用你老公個名抽居屋, 即係層樓係你老公名啦, 收返黎自住law

洋房

你估佢地傻架, 佢地只係將我老公個名入落去户口度, 夾夠人數. 並唔係業主名. 因佢老婆唔係香港人. 所以無權入名.

大宅

好難既﹐你老公好人事又重family﹐唔計得咁多架啦。除非你老公pro你同佢"max"面啫﹐如果唔係你都無符架。

民房

好容易遮,
下次再o黎食反,d餸要再差d,仲o黎就再差d,等佢地走左先食埋下半場.
借賓妹無問題,叫個賓妹d野做得拿西d,天一半地一半,做a打爛b,o甘o米得law

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

之前個賓妹係用我奶奶名, (不過係我俾錢), 所以成日都過去個 PK個邊幫手, 有一次仲要個賓妹過去陪佢老婆坐月, 坐足三個月. 後來仲同個賓妹鬧交收場, 趕個賓妹返黎. 佢話個賓妹無禮貌, 仲打佢個仔. 叫奶奶炒左佢. 奶奶問我點. 我同老公都話真係睬佢都呆. 信佢都死. 無事搵野嘈. 過左唔夠一個月, 又個個星期叫賓妹過去做野. 做到成12點幾先返. 依家個新賓賓我堅持用我個名申請. 我同奶奶講我唔會再借個賓妹佢用. 咁樣做犯法架. 可能奶奶同佢地講左. 所以上黎食飯越黎越密.

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

去第2度做野, 勞保唔包tim呀, 有咩意外, 到時邊個嘔錢出黎賠呀, 咪咁笨 :tongue:
一於話佢知有朋友中左招, 而家唔敢俾工人去佢度啦!!!

大宅

我老公個大佬同老婆都非常討厭(吾係全部大伯同伯娘既,不過咁?我老公個大佬都好差 ,希望其他好既大伯同伯娘吾好介意 ,我地呻下咋)。

忍左佢地十幾年,上年佢累到我小產,我忍吾住,響電話炒佢大獲,我地巳經無聯絡架啦!!依家我不知幾開心,我老公都無聯絡佢地一年啦!!只係從親友口中略知一二佢地既事,我次次聽都無反應,因為吾想知!!
:-P  :-P  :-P

大宅

wonderfulla 寫道:
?左我老公個名同佢抽居屋. 變左我同老公唔可抽居屋

Hi wonderfulla,
佢?你老公個名去抽,起碼你都知。

但我果個所謂大伯,?左我老公個名抽中左,我地都未知呀!! !!重要係我下一期想抽,入紙果陣比人reject先知咋!!

真係嬲佢既野數一百年都數吾盡。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

果然係"極品"

禁止訪問

大宅

小香香 寫道:
告佢啦....用你名抽

Hi 小香香,
我直頭想殺左佢呀!
我未試過嬲一個人嬲成咁,吾止一個人呀,佢兩公婆都吾係好人!!

侯爵府

月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

做咩唔同你c6搬出黎住
又唔洗對住佢地 又唔洗俾人借d咦搶走賓賓
更加唔洗俾人痴飲痴食

侯爵府

係啦, 去房署同佢地講佢地私自用妳老公個名黎抽丫麻!!

雖然我自己都係大伯娘, 但呢d人, 真係幫唔落!!!

samantha821 寫道:
[quote]
小香香 寫道:
告佢啦....用你名抽

Hi 小香香,
我直頭想殺左佢呀!
我未試過嬲一個人嬲成咁,吾止一個人呀,佢兩公婆都吾係好人!! [/quote]
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

[quote]
小寶貝兒 寫道:
係啦, 去房署同佢地講佢地私自用妳老公個名黎抽丫麻!!
雖然我自己都係大伯娘, 但呢d人, 真係幫唔落!!!

Hi 小寶貝兒,
都巳經係十年前既事啦!!而且當時C6重好幫住個賤人,所以只係吾開心。 :-(

之後C6開始“領交“佢地既賤格野越黎越多,先開始對佢大佬越黎越不滿。(不過都重有小小幫佢地講好說話

上年佢地間接令到我小產之後,我C6先開始完全無啋佢地。
:tongue:

洋房

Hi, samantha821

其實當時佢用老公個名去抽, 我地仲未結婚, 而且佢係申請個一日填表打電話去我老公間公司問佢攞資料, 我老公完全唔知頭唔知路俾哂佢, 事後放工問番佢, 佢同老爺奶奶好似夾埋咁話3年後可以攞番個名出黎架啦. 而且佢地仲將我老公個名係老爺奶奶間居屋個户口除左出黎, 又握我地話如果3年後佢地將老公個名除左出黎後, 咁就可以將老公個名加番入老爺奶奶間居屋個户口內. 但事後我check番房屋處, 原來居屋個户口名只可以除名, 不能加名. 佢地成家真係當我地傻仔.
. 簡直激死我啦.

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

卑鄙!可能太遲喇,以我知道,房署有文件要"除名戶籍人"簽名作實,同理有房署要核實"除名者"是否知情

其實當時佢用老公個名去抽, 我地仲未結婚, 而且佢係申請個一日填表打電話去我老公間公司問佢攞資料, 我老公完全唔知頭唔知路俾哂佢, 事後放工問番佢, 佢同老爺奶奶好似夾埋咁話3年後可以攞番個名出黎架啦. 而且佢地仲將我老公個名係老爺奶奶間居屋個户口除左出黎, 又握我地話如果3年後佢地將老公個名除左出黎後, 咁就可以將老公個名加番入老爺奶奶間居屋個户口內. 但事後我check番房屋處, 原來居屋個户口名只可以除名, 不能加名. 佢地成家真係當我地傻仔.
. 簡直激死我啦.

大宅

其實當時佢用老公個名去抽, 我地仲未結婚, 而且佢係申請個一日填表打電話去我老公間公司問佢?資料, 我老公完全唔知頭唔知路俾哂佢, 事後放工問番佢, 佢同老爺奶奶好似夾埋咁話3年後可以?番個名出黎架啦. 而且佢地仲將我老公個名係老爺奶奶間居屋個戶口除左出黎, 又握我地話如果3年後佢地將老公個名除左出黎後, 咁就可以將老公個名加番入老爺奶奶間居屋個戶口內. 但事後我check番房屋處, 原來居屋個戶口名只可以除名, 不能加名. 佢地成家真係當我地傻仔.
. 簡直激死我啦.

Hi wonderfulla,

D賤人果D"握“人既手法大致相同,又係?左我老公D資料去抽,重冒簽添呀,連我老公自己都吾知。呢D賤人真係 .........

賤人何其多,身邊總有一兩個!!

洋房

賤人何其多,身邊總有一兩個!!

好句, 好句

首頁

尾頁

跳至
熱門主題