自由報料

跳至

首頁

尾頁

公爵府

想問有無小朋友試過, 頸側入面摩到有粒野, 係乜來架?

(表面無野突起)

男爵府

Re: 想問有無小朋友試過, 頸側入面摩到有粒野, 係乜來架?

淋巴核....醫生話大部份小朋友都會有嫁,但如果你發現佢變大就要睇醫生喇 :wink:

公爵府

Re: 想問有無小朋友試過, 頸側入面摩到有粒野, 係乜來架?

咁請問淋巴核是否唔應該摩到架
因之前無留意, 而家留意到摩到

fi-fi 寫道:
淋巴核....醫生話大部份小朋友都會有嫁,但如果你發現佢變大就要睇醫生喇 :wink:

禁止訪問

醒目開學勳章

公爵府

ILoveTeddy
唔該晒~不過佢無乜食fried food

ILoveTeddy 寫道:
Yes, that is common, maybe the child eat too much fried food and may the body hot.

別墅

你最好帶佢去睇下醫生啦,我有個朋友個女1 yrs 又係咁冇理到,到3 yrs到唔散,去睇聯合醫院睇醫生,醫生切左少少出嚟化驗話係肺癆菌,打左好長時間針先好呀...

別墅

******GO TO SEE DOCTOR ASAP******

民房

係咪痰火核呀?

大宅

我個仔都試過, 醫生話係好普通既事(好多小朋友都會有既), 會自己散去的(我個仔大約2-3日就無左喇). 唔需要擔心架!

Luzern 寫道:

(表面無野突起)

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我細仔都試過...E生話無影響...尤其小朋友病既時...都會有出現...幾日就會消息...

公爵府

唔該晒咁多位媽咪, 我睇多幾日先

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我個女都試過, 帶佢睇中醫, 佢話係痰火核, 飲左好返左。
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

公爵府

但2歲, 應該唔肯飲中藥

子爵府

我個囡細個都有, 睇醫生, 醫生都係話好常見, 特別係bb病既時候, 會慢慢消失, (點只2-3日, 幾個月先無哂呀)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

只要摸到佢係郁既,而唔係定左一個位郁唔到就唔驚,我都有2粒,由小學到而家架喇,我都冇事,可以放心~

[/url]

男爵府

Luzern 寫道:
但2歲, 應該唔肯飲中藥

您可以煲海龍海馬瘦肉湯 OR 無咳呢,羅漢果瘦肉湯都有去痰火功用....一家大細都可以飲.我一見亞仔大粒D就煲比佢飲...

只要您同佢睇醫生,醫生一睇就知係嘜,如果痰火核就飲湯都OK!我家庭醫生話小朋友想病時,係身體內打仗的意思....有D人大個都仲有架!

首頁

尾頁

跳至