自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

去海洋公園, 帶bb車去, 方便嗎?

2個大人帶1個小朋友去海洋公園, 帶bb車去,
會唔會有好多樓梯要拎車?
去海洋館/水母館可以推車嗎?
想一齊玩兒童王國的機動遊戲, 架車點算呢?
帶士的車會唔會方便d呢 (but小朋友坐得無咁舒服...)
pls share...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 去海洋公園, 帶bb車去, 方便嗎?

水母館bb車唔可以入架 要泊係出面~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

講真, 帶車去係極之唔方便.
當然唔帶又好鬼辛苦.
我就結果無帶車.
唯有抱下, 俾佢行下咁囉.

伯爵府

好媽媽勳章

唔帶的話...小朋友會行得好辛苦
帶的話....大人會抬得好辛苦
真的建議海洋公園加建多點無障礙空間

禁止訪問

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我就建議帶BB車,如果有2個大人去,可以輪住抬車仔,但可以推BB車的時間都好多,我經常一個人帶囡囡去,帶埋車仔,都可以應付得到!
海洋館 & 水母館就要將BB車泊館的門口
玩機動遊戲時,可將BB車放係遊戲出口的附近,D職員都會幫你泊好,所以完全無問題!
如果小朋友會訓覺的話,帶士的車就真係唔舒服,但有媽咪話,唔好帶靚車,怕被人偷...
My Two Princess

大宅

一定要帶, 吾帶會好痛苦~ :-(

男爵府

海洋公園咁大, 最好帶車
可俾佢午睡

禁止訪問

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

海洋公園好多梯級, 冇斜路, 成日都要搬車...........

帶唔帶都一樣咁辛苦呀!

大宅

有車仔舒服好多,帶多一條咩帶仲好

首頁

尾頁

跳至