懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

會否擇日開刀生bb?

各位準備開刀生bb o既媽媽, 有冇諗住擇日呢?
之前我同相士傾過, 佢話佢一定會擇個最好o既日子俾我, 但個問題係個b受唔受到. 個相士好準架, 之前講d野都中晒. 而家攪到我都唔知點好. 又唔可以唔book定醫院同醫生喎. 你地點睇呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

Re: 會否擇日開刀生bb?

我其實也有擇日開刀生bb的,但只是找一個各樣平均及順利時晨作小b女之的時間. 祝你順利及大小平安 !!

男爵府

畀面勳章

唔係幾明點解你話阿b受唔受到??
佢想你o係幾多wks開刀?
我都係擇日生阿b.
當時係37wks1day.
結果佢真係受唔到-.-
好彩我打左3支強肺針...
但佢都要訓左幾日箱仔同埋吊左幾日糖水...
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

複式洋房

多謝2位回應.
洛紫,相士話如果個b條命本來平平但擇個好好日子佢, 佢會受唔到, 但係我又點知點為之受到, 點又受唔到喎. 都要佢大個先知架. 佢仲舉例左謝x鋒tim. 相士叫我最好由醫生決定幾時開刀. 但醫生又叫我選38週後的日子但唔好太近預產期.
但相士話如果我都係想擇日, 佢都會幫我.
你o地擇日係自己擇還是相士擇架, 如果係相士, 佢會唔會好似我o個個咁講架, 同埋擇日又有乜野要留意呢? 唔好意思, 太多問題喇!

大宅

係啦, 我都想知.... 有d人仲話其實擇唔擇日都係一樣, 根本改唔到本身條命....

男爵府

我預產期係12月中, 醫生話最好12月頭(38周)開刀, 而我找左李丞責, 不過佢話11月尾12月頭, 都無好日子. 佢比左個日子我, 不過已經係39周啦, 同埋佢話個日子都係普通咋, 不過如果我唔想係個日, 就叫我隨緣啦!

我而家都唔知點好!
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

首頁

尾頁

跳至