想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

:-(

大宅

Re: 照輸卵管程序係點o架?? 有人知嗎??

只要你放鬆便沒事了!
首先好像做婦科檢查夾開陰道然後放藥水進去!不會太痛的

複式洋房

tabo911,

咁會唔會唔舒服o架?? 過程要幾耐?? 係咪即刻知結果o架?? sorry! 太多問題呀~~thanks

男爵府

畀面勳章

用鴨嘴鉗梗有少少唔舒服...之後感覺到申條喉仔嗰吓真係好唔舒服...仲有d痛痛地...肚谷谷咁lor...一陣ja...之後會打d顯影劑入去...感覺凍凍地...好快又會流番出嚟...到時e生會一路講解比你知...如果冇塞ge話...你會感覺倒d顯影劑會流得好順... 過程大約20分鐘就得...e生通常都會話比你知個結果

大宅

照輸卵管,最痛既時候係放入"鴨咀鉗",最好不斷咁呼氣,跟著放膠管既時候就無野,不過注入"顯影劑"就有d唔舒服,可能平時M都無乜點痛,所以覺得個肚"好谷",跟著放番個"鴨咀鉗"出

大宅

請問通常咩情況下, 決定要去照輸卵管呢? 妳地係點架? 可否分享一下?

複式洋房

Pear Pear,

其實如果妳一年無避孕而都無bb, 咁就要去醫生度check, DR. 會叫妳去做一D TEST. 如: 抽血驗賀爾蒙, 照輸卵管等等...我依家就係咁去照law

大宅

我昨天都照了....不過過程並不順利 :-( 醫生幫我打d藥水時,d藥水好快流返出黎,咁醫生話條喉插唔入,跟住再整多次,之後再倒藥水,都係好快流返出黎,但係我感覺到d藥水有入到去子宮的.咁幫我果個女醫生又叫了另外一個男醫生入黎,個男醫生問我之前有冇做過子宮手術,我話冇呀,之後又問我有冇做過超聲波,我答有,不過唔係在瑪麗照,係廣華照,佢話你照左超聲波就得喇,佢地都可以check的.咁我問醫生我有咩野問題喇,佢完全唔答我就走左去.之後我問姑娘,佢話醫生有幫我照的,不過詳細情況x-ray醫生會寫返報告比我主診醫生,叫我到時問返主診醫生.唉...而家都唔知發生咩野事

大宅

*.*,

唔係好明?係咪醫生既問題? 咁你最後有冇照到? My case : 放入小波波(用黎撐住子宮口方便放入膠管的時候,個波仔跌番出黎,要試第2次先okay, 不過放波波/入膠管既時候一d都唔痛。我諗係醫生手勢問題?? ?-(

p.s. 我第日就有報告喇!你幾時有報告?

*.* 寫道:
我昨天都照了....不過過程並不順利 :-( 醫生幫我打d藥水時,d藥水好快流返出黎,咁醫生話條喉插唔入,跟住再整多次,之後再倒藥水,都係好快流返出黎,但係我感覺到d藥水有入到去子宮的.咁幫我果個女醫生又叫了另外一個男醫生入黎,個男醫生問我之前有冇做過子宮手術,我話冇呀,之後又問我有冇做過超聲波,我答有,不過唔係在瑪麗照,係廣華照,佢話你照左超聲波就得喇,佢地都可以check的.咁我問醫生我有咩野問題喇,佢完全唔答我就走左去.之後我問姑娘,佢話醫生有幫我照的,不過詳細情況x-ray醫生會寫返報告比我主診醫生,叫我到時問返主診醫生.唉...而家都唔知發生咩野事

大宅

babyling,

我都冇用波波,係用鴨咀撐住子宮口,跟住放入膠管,之後取出鴨咀,之後再打入藥水,咁醫生就d藥流晒出黎....好唔開心呀.
我要10月20號先覆診,到時先可以問醫生,仲有成十幾呀. :-( :-( :-(

大宅

*.*,

Don't worry too much! You will be fine

*.* 寫道:
babyling,

我都冇用波波,係用鴨咀撐住子宮口,跟住放入膠管,之後取出鴨咀,之後再打入藥水,咁醫生就d藥流晒出黎....好唔開心呀.
我要10月20號先覆診,到時先可以問醫生,仲有成十幾呀. :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至