親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問西貢北潭涌渡假營or 大棠渡假村好玩d??

秋高氣爽,想帶4歲小朋友去宿營,唔知西貢北潭涌渡假營or 大棠渡假村會適合d??

複式洋房

Re: 請問西貢北潭涌渡假營or 大棠渡假村好玩d??

I want to know too.

Hi Cat, How to apply?

別墅

For application & details, please visit the site below.

http://www.poleungkuk.org.hk/plk/

複式洋房

我個人覺得兩個都係好乾淨的營舍。

北潭涌 - 營舍與活動的地方比較集中, 如有較小的小童及老人會較適合因不用行太多路;

而大棠範圍較大, 由營舍(由其是團體營)去飯堂及活動地方的路途較遠, 但這裡踏單車的路線比較好玩, 而且大棠比北潭涌較為新淨。大棠bbq可選擇在自己營舍附近的燒烤爐, 而北潭涌則只有一個較大的bbq場。

兩個渡假村的設施及活動都差唔多, 但北潭涌因有一條河, 可踏水上單車及有獨木舟。

子爵府

I will choose the one at Tai Tong.

複式洋房

Thank you very much Cat,

In fact my kid's kindergarten held annual picnic at 大棠渡假村 two years ago.

別墅

Thank you vvtong & Mrssslui
謝謝大家意見,今次揀左北潭涌特選家庭營,如4歲囝囝玩得開心,下次再去埋大棠。

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係啱啱去咗北潭涌特選家庭營,好乾淨和企理。我個仔一番屋企又話要再去。

首頁

尾頁

跳至