美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

有沒有方法減肥呀?請指教

各位姐妹,我依家成150lbs (1.6m),嘗試過"瑪X", "皇X",又節食,又做運動.....初初都有的成績,但通常1個月後又反彈......甚致獲利回吐,體質變差,手腳冰冷

07年中我就結婚啦!12月尾就要影結婚相!
大家有沒有健康又有效的減肥方法?

大宅

Re: 有沒有方法減肥呀?請指教

減肥既大敵係.......為食
您問問自己有幾想減肥先.....要有決心同信心
減肥要長期改變飲食習慣....營養均衡....
改變埋心態....
減肥唔難,keep 住先難
祝 心想事成

大宅

cc_cat01,

I have joined MSL to lose weight which is quite good for me, i need to eat according to their meal plan and do exercise regularly... there is no short cut to lose weight... same old saying, eat balanced meal (no fat, no oil, no sweet, less meat & less carbohydrate, more vegetables) and exercise more! if u change your eating habit and start to exercise at least 30 mins. per day (must be aerobic exercise), u can definitely lose weight...

U have to keep the eating habit and exercise for as many months as possible... don't give up too soon...

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我靠自己由134 lbs 減到 110, 即減了24 lbs, 歷時5個月, 冇返彈, 我想我可以分享下心得:

1. 零食必戒 (但有時忍唔到口,間中食少少都ok。)
2. 肉類及飯麵類 在早餐及午餐時食。覺得有少少飽就停口。
3. 6時後的晚餐或肚餓時,只吃蔬菜/生果。(呢點最重要)
4. 飲品盡量只喝熱的及落代糖。
5. 有時間就最好做下運動。
6. 一日三餐要定時, 千萬不要戒任何一餐。

祝你成功。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

晚飯唔食好難喎會肚餓.我未生之前只系110-120之間
生完6個月啦都仲系134磅都唔知點算?
因為生仔而肥我覺得很慘.因為自己不嬲都唔系太肥(我高166cm)唔知食減肥藥得唔得?(現成那種)請問有什麼方法可以去返未生時既磅數.我做過機浪費了5千幾完.但成效唔大. :-(

大宅

千祈唔好浪費$$去減肥呀靚太,呃人架。
一定要靠自己.....
不變定律....您點解會肥?
所以...要控制飲食 + 做運動 + 恆心。
我可以話俾您聽任何一個減肥餐單都WORK....
唔WORK係恆心!!
努力呀

大宅

Self-control and persistence is the key to lose weight... i join MSL as i want someone to monitor and advise my lose weight progress... for me, i need to use 5 months to lose my weight... i am only half way through... hope everyone will succeed and become fit mom!

大宅

真係嚴重到忍唔到口就食 hoodia.
但係聲明先,長期節食對身體唔好.
食1個月就好啦. 再加返d 補充劑會比較好.
例如 : 螺旋藻 / 啤酒酵母
**Loving You**

複式洋房

一定要有恆心.  最好可以控制到唔好食咁多, 唔好食煎炸野, 食多d菜.  最重要係做運動.  一個禮拜三次, 毎次最少30分鐘有氧運動.  我兩年前join左 phyxxcx, 一, 三, 五放工後去做gym.通常會跳一堂aerobic (45 mins), 跟住做d拉筋, 然後玩20至30分鐘單車.  沖埋涼, 吹埋頭, 有時做埋mask, 要兩個鐘時間.  我只係做左一個月, 輕左8磅度, 但係可能d muscle firm 左, 望落去成個人slim晒, d裙鬆晒, 好開心架.  不過後來轉左工, 又想多d同陪囡囡, 停左啦.  但係都無即時反彈, 大概6,7個月個8磅先番番黎 .. 做運動係最最緊要 .. 無不勞而獲架 ...

民房

上年我結婚前四個月,都有成150lbs (不過我只有150cm高)
當時聽個朋友話,利用"大豆蛋白質減肥法",最後都減了40lbs,而家我種保持得好好!不過最重要是皮膚滑

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我以前最重有110lbs, 27吋腰.
而家98 - 102lbs.
我係用做運動 同 飲減肥茶減肥的 (位元堂瘦之千葉),
不過一定要飽肚同有充足睡眠至飲,
否則容易出現手震同心跳.

差d忘記左, 我仲戒食朱古力同零食,
連食蒸排骨等都先用熱水浸走晒d肥油至食.
最初好難食, 因為好淡. 耐左就接受,
當瘦左10磅8磅之後,
keep住每星期兩日跑步,
就唔需要戒得咁清, 而體重又無反彈.
月光很美麗☺

首頁

尾頁

跳至