懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好擔心, 今日check到阿b個頭入面有水泡

今日去C+檢查照到阿b個頭入面有2個水泡, 醫生寫信叫我去政府度check, 我已經打咗電話去, 姑娘話醫生走咗要明天俾醫生睇完封信先可以覆幾時去醫院check, 真係好擔心, 一諗起就喊 ! :-(

子爵府

好媽媽勳章

Re: 好擔心, 今日check到阿b個頭入面有水泡

放鬆d啦,
我之前照到阿仔個小腦同頭骨中間有個陰影(27週時),
到之後34週再去照時就回復正常喇~
唔好咁緊張,放鬆d.
喊係冇用架,
可能到下次檢查果2個水泡會自動消失呢~~~

複式洋房

我都希望冇事呀, 睇下明天姑娘安排幾時入院check啦 !

民房

唔使太擔心,我個fdo係威院照到bb腦到有2mm大的水囊,
e生話無其他唔好的病徵就應該無大礙,宜家個水囊仲收左tim.
唔好自己嚇自己,bb頭仔再發育下水泡就會消退.

男爵府

好媽媽勳章

我個囡果時都有,醫生話好多都會有,慢慢會冇的,放心

大宅

唔駛擔心,我20周個時都照到其中一個b個腦有個水泡,醫生話冇問題架,24周後會消失架,之後再照都冇左.
冇事架

複式洋房

好多謝各位, 我而家個心定d啦, 噚晚真係訓唔著, 好驚呀!因為之前未聽過呢d case. 醫院安排我16號上產科照特別超聲波唔知係咩嚟, 同埋洗唔洗去多一個C+度check下 ?

子爵府

好媽媽勳章

chanchan924
我諗特別超聲波=普通超聲波,因為我本身plan左o係屯門醫院生,醫生發現到阿仔個頭仔有個影之後就安排我around4星期返去日間診療部照超聲波,睇住阿仔個情況.
到依家其實已經3個月喇,我都冇去睇C+成3個月,因為既然政府醫院follow up,個個月有得照,咁我就慳返d錢留黎比阿仔用好過啦~到依家阿仔個頭仔照左出黎都話睇唔到有d咩問題喇~
如果你唔放心就去睇多次C+啦~
(呢d係我o既個人經驗,唔係一定要跟足架~希望你bb同我個仔一樣,咩事都冇,平平安安正正常常咁黎到同我地say hello啦~ )

大宅

唔好gum擔心la~
之前我阿b第1次去照都照到個心臟仔有點光
之後第2次再返去照結構性照聲波(隔左1個月)就冇左la
bb ho多時發展緊..都會有呢d野..
大大下就冇左ka la~
e家太擔心對你同bb都ng ho

首頁

尾頁

跳至