跳至

首頁

尾頁

民房

有乜唔可以做 ??

我想問未夠3個月, 如果要去剪頭髮, 洗頭時可唔可以按摩?
會唔會有D穴位唔按得? 我淨係知唔可以按腳咋 !

大宅

Re: 有乜唔可以做 ??

我都想安摩呀, 我反工好tired 呀, 腰酸骨痛, 我也要去剪頭髮, 兩樣我都唔敢, 但d頭髮又好長, 好麻煩呀...

複式洋房

snakeson 寫道:
我都想安摩呀, 我反工好tired 呀, 腰酸骨痛, 我也要去剪頭髮, 兩樣我都唔敢, 但d頭髮又好長, 好麻煩呀...

頭髮長想剪就去剪啦. 洗頭前同那些人講話唔好同你按摩就ok了吧?!
哥哥七歲, 妹妹四歲, 兩個都好曳!!!

等待驗證會員

一定唔可以按摩呀!就算叫你老公同你按都要小心啲,因為我睇書話肩位有個穴位係會令子宮收縮,所以啲老人家話唔好拍大肚婆的肩就係咁解!

男爵府

我上個weekend都去剪短晒頭髮呀,去到叫佢唔好按摩就ok呀
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

lampopo 寫道:
一定唔可以按摩呀!就算叫你老公同你按都要小心啲,因為我睇書話肩位有個穴位係會令子宮收縮,所以啲老人家話唔好拍大肚婆的肩就係咁解!

[size=x-small]我係02/07 mami,唔好介意我搭咀!

又唔係一定唔可以按摩!只不過大家唔係專業按摩師,唔清楚邊度係唔可以按咋!

我樓下有間按摩餔頭,入面有2、3個大肚婆正在按摩,幾爽呀! 如果真係唔可以按摩,

大宅

Re: 應該剪短頭髮啦 !!

我上個星期都去剪短頭髮, 不過是極速剪髮, 剪完返屋企洗頭, 頭髮短d, 方便好多架
天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

民房

Re: 應該剪短頭髮啦 !!

剪頭髮要快手d,唔好等太耐,我之前去剪就係拖太耐,搞到胃痛到不得了,翻屋企訓左兩粒鐘先舒服番咋

複式洋房

我細個時阿爸同我講過, 以前佢有個同屋主在大肚時屋企有修補屋企的野, 結果bb出世頭上有一撻胎痣, 形狀同屋企修補的位置差不多. 我記得阿爸話要拆返修補過的野, 再用洗米水灑那樣物件才能'化解'.
本來我都唔係咁信呢家野, 不過我馱囝囝時屋企維修過鋁窗(有些釘甩了, 要裝番). 到囝囝出世後嚇然見到一邊眉上有一粒肉粒(有成粒綠豆咁大). 本來好可能我屋企有冇整過鋁窗, 囝囝都會有呢粒野. 但係我記得細個阿爸講的野, 又記起自己屋企修過鋁窗, 就"law law lun"覺得係因為維修過鋁窗攪到囝囝有呢粒肉粒.
我初時好唔開心, 又擔心(擔心肉粒會唔會越來越大, 又或者將來變成癌). 過一兩日後我同老公商量, 叫佢試下用洗米水灑下維修過的鋁窗(不過唔可能拉番d釘出來). 後來睇慣了囝囝眉上的肉粒, 都冇乜再留意. 到囝囝四五個月大, 我們才突然留意到眉上的那粒肉粒縮小了, 只剩淡黃色扁扁的一粒, 要用心看才留意到.
現在只希望那粒肉粒將來唔會再變大, 亦唔好話變成壞細胞就好了.

寫呢篇野其實唔係想導人迷信, 只不過想分享下. 有些人地話唔好做的野, 可以避免就盡量避免. 雖然好多時有些野做了結果冇事, 又或者即使有事, 其實都冇話一定係有關, 不過那時又好可能會覺得兩者有關, 而覺得唔開心, 自責.
哥哥七歲, 妹妹四歲, 兩個都好曳!!!

首頁

尾頁

跳至