論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人多唔多私人信?

來左兩個月己有信寄到我家中, 但她在我們允許下用家居電話打了好幾次又IDD又寄信, 以咁短時間來說會唔會密左D? 駛唔駛warn下?

仲有佢偷睇阿囡手冊抄左我公司地址唔止做乜 問佢有冇睇阿囡手冊第日即毀屍滅積

家下請工人要奮智奮力

洋房

Re: 工人多唔多私人信?

我工人做咗3年半只收過幾封信, 可能佢懶寫信啦. 只要佢係用放假時間寫就無所謂囉. 至於電話, 佢啱啱嚟果幾日都比佢打過三次, 第一次係報平安, 第二三次因為思鄉. 之後我教佢買calling card, 除非有緊急事, 否則只可放假時係街打. 一定要同佢講清楚呀.

別墅

I will set the password for the IDD and I won't let her to send any mail to my home. If she has mail, I ask her to send to her agent and only collect when she take leave.

伯爵府

iamheihei,

點解妳唔叫佢自已買calling card 打? 如果佢打好多idd又突然唔做, 妳會好hurt架!

至於私人信, 如果經agent請, 就叫佢將私人信地址寫agent地址. 唔好俾工人用慣屋企地址同電話, 點知佢將妳d資料俾左d乜野人?

如果妳唔係經agent請, 咁就無計, 但一定唔可以俾信箱key, 同埋要佢o係妳面前拆信, 要知係d乜野信.

iamheihei 寫道:
來左兩個月己有信寄到我家中, 但她在我們允許下用家居電話打了好幾次又IDD又寄信, 以咁短時間來說會唔會密左D? 駛唔駛warn下?

仲有佢偷睇阿囡手冊抄左我公司地址唔止做乜 問佢有冇睇阿囡手冊第日即毀屍滅積

家下請工人要奮智奮力

別墅

乜可以叫佢係我面前拆信? 但我點知係d乜野信呢?

mylulu007 寫道:
iamheihei,

點解妳唔叫佢自已買calling card 打? 如果佢打好多idd又突然唔做, 妳會好hurt架!

至於私人信, 如果經agent請, 就叫佢將私人信地址寫agent地址. 唔好俾工人用慣屋企地址同電話, 點知佢將妳d資料俾左d乜野人?

如果妳唔係經agent請, 咁就無計, 但一定唔可以俾信箱key, 同埋要佢o係妳面前拆信, 要知係d乜野信.

[quote]
iamheihei 寫道:

家下請工人要奮智奮力
[/quote]

首頁

尾頁

跳至