跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 大仔媽咪會(小學生媽咪齊來分享)Part 2

Ms.ChanChan 寫道:

我女天生ballet身形?點睇o架?

我知我女就已經冇跳舞個種 style 喇, 頭大臉圓, 身厚腰粗粗, 仲有個肚腩仔頂晒出黎 ! 我覺得都係瘦瘦地, 面長長, slim d 先靚 ma! 妳女瘦 d 跳起上黎會好睇 d 呀!
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

洋房

Zoey,

嘩!Maggie 越大越靚女喎!
[img align=right]C:\My Documents\My Pictures\新資料夾

子爵府

我都黎報到先....係就係遲左d :-P :-P :-P

別墅

Hi everybody:

搬新屋,我來報到先,是否遲了點? :-P :-P

Jmum 寫道:
[quote]
VV 寫道:
另外,我想問吓
yenki~~~~~~~~~ 囝囝 May 94 (P5)
係咪唔係HK讀書架?我個大囡已經係P5細囡,但佢個囝細我個囡半年,又會同級

VV,

yenki 個仔仔讀 international school 架,我諗大約等於香港 P4 咁上下!( yenki, 對嗎?)

[/quote]

VV,

仔仔讀International School.他5歲讀P1,所以10歲讀
P5.

Jmum,

International School P5 是否等於香港 P4 ,我想很難比較,因學制不同。

子爵府

Jmum,
我都唔執輸報到先!! :-P :-P

大宅

Zoey 寫道:
[quote]
Ms.ChanChan 寫道:

我女天生ballet身形?點睇o架?

我知我女就已經冇跳舞個種 style 喇, 頭大臉圓, 身厚腰粗粗, 仲有個肚腩仔頂晒出黎 ! 我覺得都係瘦瘦地, 面長長, slim d 先靚 ma! 妳女瘦 d 跳起上黎會好睇 d 呀![/quote]

Ms.ChanChan,

學 Zoey 話齋,你囡囡瘦瘦地,面長長,又唔會高頭大馬咁款,通常跳 ballet d 女仔都係咁上下款架嘛,所以咪覺得你囡囡好適合跳 ballet 囉! :-P

先排睇過一篇有關"王仁曼"嘅訪問,其中一 part 講到佢話好多謝 d 家長嘅合作,響餐單方面盡量配合要求,因為學員嘅體重係好緊要(望落去要 slim d 先靚),成日都要 keep 住響某一個磅數!所以你話你囡囡係咪好有先天嘅條件呢?

大宅

VV & freda,

歡迎你地呀!已經加咗你地 d 資料響首頁啦,得閒就多 d 入嚟傾計!

大宅

各位小二以上媽咪,

返咗成 2星期學,你地 d 小朋友點呀?我仔重好似未放完暑假咁,不在狀態呀! d 功課做好耐! :-x 真係要"鞭策"吓先!

男爵府

Jmum, Zoey,

多謝你地咁"賞識"我女o窩
我女今日考試,可能緊張,跳跳下甩腳,個考官比多次機會佢跳過

男爵府

請問有邊位媽咪的小朋友學緊劍橋英語?好吾好?請比意見!

男爵府

abbybear,

不如妳 post 埋妳仔仔既相出黎, 睇下 Maggie 認唔認到佢 ma :-P !~
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』

別墅

Hi! Kittymummy,>>>

如果我沒記錯, 您女女都是讀聖家, 我女就都九龍塘

男爵府

Jmum:
尋日Jason游水成績點呀! :-P

洋房

Zoey,

我己前試過post唔到呀。好,等我再試下post出
[img align=right]C:\My Documents\My Pictures\新資料夾

伯爵府

好媽媽勳章

Tiffmummy

我都唔覺佢係活動教學, 至於音樂堂, 就上過兩次, 番

別墅

Kittymama,

男爵府

abbybear,

妳幫仔仔報左乜課外活動? 我想今個星期好多活動會開始啦, 我會帶阿女番去, 妳會唔會呀? 到時睇下時間 arm 唔 arm 見唔見到妳!

洋房

Zoey,

其實系米可以報2樣活動架,我見成日有通告派返

男爵府

abbybear,

之前我去聽那個 '西洋樂器講座', 學校既課外活動主任 (好靚女嫁 ~ 有 d 似 “雪兒") 話, 所有要比 $$, 即係學校請出面老師來教既, 是沒限制參加既數量, 即係話妳可以報西樂, 同時可以報寫字班同畫班, 只要唔撞時間就得喇. 但當高一些年班, 就會有較多唔駛比 $$ 既, 就可最多選擇參加兩種不同數型既活動.

洋房

Zoey,

咁依家係米屬於全部都要比錢?咁你除左中樂重報在咩呀?

首頁

尾頁

跳至