跳至

首頁

尾頁

複式洋房

食乜奶粉好?????

請問各位諗住比 BB 食乜奶粉呀 ,請比比意見..

民房

Re: 食乜奶粉好?????

I also want to find out which brand is good !!

美樂寶 or 雪印 ??

QE is now promote 美樂寶

複式洋房

我諗住頭3個月餵人奶, 之後一半人奶一半奶粉 (日本明治)!!

別墅

我首先會餵人奶,失敗彧返工後堅持唔到會比bb食日本奶粉,我之前都問過其他bk媽媽,結論係日本奶粉好處係冇咁甜,DHA高好多,冇咁多痰,日日有便便同好軟身。四大名牌都有捧場客,最多人食雪印,明治同森永,佢地話隻隻都差唔多,要睇下bb腸胃食到邊隻,有媽媽有以下評價:

日本奶粉牌子:
雪印 - 皮膚滑啲同白啲 ( 適合Girl )
明治 - 肥啲同大隻啲 ( 適合Boy)
森永 - 去濕診好啲
和光堂 - 普通, 不過歷史悠久

我自己會首選雪印,其次係森永,但老公就揀森永同和光堂(因為平d),其實都未有決定,可能多數食森永啦

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

雪印

大宅

先試人奶,唔得就雪印

大宅

I think I will try雪印 (japan)

男爵府

irischans 寫道:
我諗住頭3個月餵人奶, 之後一半人奶一半奶粉 (日本明治)!!

哩個都係我個plan

伯爵府

我都係首算餵人奶, 目標係餵到返工前, 如果得的話, 會堅持到底, 至於揀邊隻奶粉, 初初都諗住餵S26(肥仔奶粉), 但最近才發覺原來日本奶粉比香港奶粉唔係貴好多, 依家都研究緊邊隻好d, 可能都係森永/明治呢2隻, 大家對呢2隻奶粉有咩comment, thx

複式洋房

Re: 食乜奶粉好?????基因改造成份

Please see below address.

http://www.hokkaidohk.com/food/gen_food.htm

子爵府

2019勳章

盡量試下餵人奶先,唔得就食和光堂

複式洋房

先人奶,後明治.

首頁

尾頁

跳至