嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

民房

請教各位, 我BB只吃奶, 其他什麼都不吃, 怎麼辦

各位好,

我BB現在8個月大, 每日只吃4餐奶, 每餐8安. 其他什麼都唔食, 包括水,果汁,餬仔及粥仔,近排連奶奶都唔大肯飲, 有時每餐飲剩2-3安添. 但又見佢活活潑潑, 肯玩肯訓. 仲好肥添.
請問有D乜方法可以令佢食多D野? 飲開奶茶有冇用? 藥材鋪買的開奶茶是否安全? 請幫忙.

謝謝

洋房

Re: 請教各位, 我BB只吃奶, 其他什麼都不吃, 怎麼辦

你試吓問健康院的姑娘bb的食量ok嗎?
我試過比bb飲開奶茶,但佢唔受得,
d大便不正常好多天。

民房

各位好,

我BB現在8個月大, 每日只吃4餐奶, 每餐8安. 其他什麼都唔食, 包括水,果汁,餬仔及粥仔,近排連奶奶都唔大肯飲, 有時每餐飲剩2-3安添. 但又見佢活活潑潑, 肯玩肯訓. 仲好肥添.
請問有D乜方法可以令佢食多D野? 飲開奶茶有冇用? 藥材鋪買的開奶茶是否安全? 請幫忙.

謝謝

大宅

Re: 請教各位, 我BB只吃奶, 其他什麼都不吃, 怎麼辦

可能係出牙仔唔舒服無咩胃口wor. 你試下雪涷d牙膠俾佢咬下, 睇下會唔會好d

p.s. 開奶茶始終成份唔係太清楚, 所以我從來無俾bb試過.

民房

各位好,

謝謝

民房

我個女都試個, 佢可能係厭奶期, 所以不肯飲, 過一段時間便回覆正常. 我個女便兩星期後回覆正常.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題