想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

miffy miffy 你係邊呀?

如題。
重有体

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 請問過

咁你19, 20, 21 溫度又如何?? 偶然1,2日應該可能係量得唔好.

複式洋房

Re: miffy miffy 你係邊呀?

miffymiffy,

請幫幫忙:

我個cycle係30-31days
36.65 (1) mc
36.55 (2) mc
36.65 (3) mc
36.60 (4) mc
36.50 (5) mc
36.50 (6)
36.55 (7)
36.50 (8)
36.30 (9)
36.60 (10)
36.30 (11)
36.45 (12)
36.45 (13)
36.15 (14) dodo
36.35 (15)
36.35 (16) dodo
36.65 (17)
36.85 (18) dodo
36.90 (19)
36.95 (20)
36.95 (21)
36.90 (22)
36.90 (23)
36.90 (24)
37.00 (25)
37.00 (26)
37.00 (27)
36.85 (28)
36.90 (29)

之後

男爵府

畀面勳章

Re: 子宮膜變薄...有無人係咁 ???

miffymiffy / pollybell,

唉...我好唔開心 :-( :-( :-(
我今個月開始食排卵藥.(day2-day6)共5天藥..然後今天返去覆診(day13)….點知照超聲波睇到左邊卵巢d egg又少同太細唔得,而加邊呢又太多.(size都OK)….點知…醫生話我子宮(線位)BB著床地方厚度有問題….正常人應要保持0.8mm….我只得0.38mm…我想問有無人好似我咁?!?!
我在day1開始都有用d仔排卵條驗...直至今天都係無下線(cycle....30days)
我在今年年頭小產過一次(7 wk)…左邊卵巢有個朱古力瘤(已在5月份切除) 而加邊卵巢有多囊症(在手術時已督左d卜卜)….唔知係唔係呢d原因而令到我子宮厚度咁少呢?!

有無人俾d意見我呀!!唉....
:-( :-( :-(
莫非我同BB無緣份….唉 :-( :-( :-(

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

LegantBB ,

你睇多幾日先, 有可能今日者. 如果明日, 後日都低, 應該黎M.

瑪瑙宮

fw9166,

我想可能都有D影響, 不過其實都應該唔算大問題的, 好多人都有, 都有人有呢D症都可以生到BB, 我相信你去睇醫生, 係可以醫治. 或者試下睇下中醫調理下. ---->左邊卵巢有個朱古力瘤(已在5月份切除) 而加邊卵巢有多囊症(在手術時已督左d卜卜)….唔知係唔係呢d原因而令到我子宮厚度咁少呢?!

你可以過去 " 婦女醫護" 果邊睇下, 果度有topic係講朱古力瘤 同 多囊症

複式洋房

miffymiffy,

m小姐已經

瑪瑙宮

如果bingo 的話, 係頭1,2 個月既體溫都keep住高溫, 偶然少少上落.

放鬆D啦, 好快又可以開始架啦 [quote]
LegantBB 寫道:
miffymiffy,

m小姐已經

子爵府

2019勳章

如果你有卵巢多囊症,係會有排卵障礙,同著床問題,但你今個月先開始食排卵藥,可以藥力唔夠先未能排卵,可能下個月醫生會增加份量.暫時唔需要擔心.

排卵藥可以增加卵子成熟的機會以及增加卵子的數目,排卵藥的確會影響到黃體期,就是有可能另子宮內膜狀況比較不好,可以用動情激素及黃體素補充就可以.所以子宮厚度唔夠可以食藥唔洗擔心 .

你曾經試過懷孕就更加唔需要擔心,証明你唔係不育.只不過可能間中無排卵.俾些少耐性.唔係食排卵藥就一定有排卵,分量都係一個問題,你都係剛剛嘗試.唔好失望得太早.
fw9166 寫道:
miffymiffy / pollybell,

唉...我好唔開心 :-( :-( :-(
我今個月開始食排卵藥.(day2-day6)共5天藥..然後今天返去覆診(day13)….點知照超聲波睇到左邊卵巢d egg又少同太細唔得,而加邊呢又太多.(size都OK)….點知…醫生話我子宮(線位)BB著床地方厚度有問題….正常人應要保持0.8mm….我只得0.38mm…我想問有無人好似我咁?!?!
我在day1開始都有用d仔排卵條驗...直至今天都係無下線(cycle....30days)
我在今年年頭小產過一次(7 wk)…左邊卵巢有個朱古力瘤(已在5月份切除) 而加邊卵巢有多囊症(在手術時已督左d卜卜)….唔知係唔係呢d原因而令到我子宮厚度咁少呢?!

有無人俾d意見我呀!!唉....
:-( :-( :-(
莫非我同BB無緣份….唉 :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至