論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

之前個衰印偷用我地址出手提,而家收到Sundxx催款信

我之前個衰印 (Kusmiatx)偷我地址出咗部手提, e+佢已經走咗差唔多兩個月, 不斷收到Sundxy流動通訊催款信, 好Q煩, 我已經打咗去話比佢地知個衰印已經無做唔係度住, 佢地話依然會照常寄催款信, 真係令到我好煩
請問有咩方法令佢地唔再寄信嚟? 我已經為請新工人, 係呢段真空期已經搞到個人就嚟x線, 唔想再見到衰印啲蘇州糞

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 之前個衰印偷用我地址出手提,而家收到Sundxx催款信

我諗您出封信比佢地,通知個工人已於幾時離左職,比埋入境處比您個確認信,(but遮左您自己的資料先copy,剩係show d 該比佢睇既野)叫佢唔好再寄信黎,並話您從無比過住址証明個工人,如再有信寄您,您會保留追究權利,唔使咁得唔得呢??
企硬鬥大囉.

男爵府

Re: 之前個衰印偷用我地址出手提,而家收到Sundxx催款信

Hi, FA8866

我只收到一封有關外庸稅可轉落下一個工人的信, 好似係由入境處發出, 呢封信算唔算係確認信呀

別墅

唔使煩,我個舊賓都係咁,佢走了之後我仲成日收到PeopXXX的信,我就fax我比入境處cut佢visa的證明信(記住要有入境處chop印,證明你真係交左信),咁電訊公司就唔會再寄來了。

電訊公司職員都做到熟晒架啦,你問佢地都答到你。
marksix123 寫道:
我之前個衰印 (Kusmiatx)偷我地址出咗部手提, e+佢已經走咗差唔多兩個月, 不斷收到Sundxy流動通訊催款信, 好Q煩, 我已經打咗去話比佢地知個衰印已經無做唔係度住, 佢地話依然會照常寄催款信, 真係令到我好煩
請問有咩方法令佢地唔再寄信嚟? 我已經為請新工人, 係呢段真空期已經搞到個人就嚟x線, 唔想再見到衰印啲蘇州糞

別墅

marksix123 寫道:
Hi, FA8866

我只收到一封有關外庸稅可轉落下一個工人的信, 好似係由入境處發出, 呢封信算唔算係確認信呀

呢封信應該都得架啦,你最好打去SunXXX問清楚要咩資料,話唔定佢有form比你填,你仲唔使自己寫封信添!

複式洋房

照計佢無理由攞你個住址証明喎, 個住址係你個名又唔係佢, 咁點出得呀?? 咁而家張單係佢個名定你個名??

別墅

goldking2 寫道:
照計佢無理由攞你個住址証明喎, 個住址係你個名又唔係佢, 咁點出得呀?? 咁而家張單係佢個名定你個名??

佢地拿份contract都已經出到機架啦∼!

複式洋房

maman 寫道:
[quote]
goldking2 寫道:

佢地拿份contract都已經出到機架啦∼![/quote]

哦!咁係又得既.
以我經驗, 想儘快搞掂, 應該帶齊所有文件去一次電話公司服務中心, 將所有文件即場交低, 咁會快d.

男爵府

我會試吓將入境處個封信加埋寫封信比佢地解釋清楚, 希望唔好再煩我就好啦

首頁

尾頁

跳至