跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

你地會買80定係90既size?

別墅

Re: 你地會買80定係90既size?

我買80, 因我個b而家仲著緊70.

大宅

BB而家已經著緊90, 所以我諗我要買95添 :lol:

子爵府

好媽媽勳章

我b 長67cm, 16磅, 而家買緊70既比佢著.
年尾都仲會買70, 褸, 長袖夾衣果d 就80咁,
90真係出年年尾先買喇.

買咩size真係好o弟你bb有幾大件既, 同埋你中意貼身d 定鬆身d 喇.

子爵府

90!我bb而家著緊80

禁止訪問

大宅

RiceBear 寫道:
買今年年尾至出年年頭著既衫, 你地會買80定係90?

其實你去買果時, 帶埋bb去, d sale 屎好勁

1)12/02/2006-3.97kg  6)20/05/2006-7.82kg
2)17/02/2006-4.04kg  7)24/06/2006-9.05kg
3)21/02/2006-4.23kg  8)19/08/2006-10.46kg
4)10/03/2006-5.32kg  9)18/11/2006-11.74kg
5)20/04/2006-6.91kg 10)23/02/2007-12.2kg

男爵府

好媽媽勳章

80而家著緊, 岩岩好, 但洗完短左小小, 遲多個幾2個月就著90

男爵府

就咁o既衫就買80, 褸買90

複式洋房

上身買90, 下身買80.

男爵府

80 定 90既問題........我覺得depend on你買邊個brand的衫。

我前排係吉吉買了佢的長袖底衫,厚厚地的。80....我差dd同承承搏鬥,先塞得到佢個頭,隻袖又窄,腩又窄。

好啦~ 我再買,90啦... 無咩分別都係好窄,家陣唔係貼唔貼既問題,而係好難同佢穿2隻手袖位。

但遇著另1個brand,佢著80都有大bor。

又有隻前排大減價lexxxxxx 童裝,100個大洋有4件。我買了d 12m 比佢著。 著上身先叫arm arm好,早知真係買18m啦。但又有d design,佢係鬆d大d的,或者佢個design team唔同,12m又有鬆架bor

所以學winwinwin話...真係帶bb去比sales望下好d,如果遇著個識野的。我就唔好彩lu~ 個sales唔識,問佢,我仔7個月著mud,佢想都唔想就話80喇~

1句.... 家陣 d衫個碼 好多都係唔足既~ 我仔先係得果18磅多dd,身又唔長,我估得7x 鬆d又係,都搞到咁樣..

大宅

=.= 我前幾日去買減價夏天貨
諗住明天春天左右比阿b著
買加1.5yrs既t-shirt
點知番屋企洗完睇一睇
死火~~~~

佢宜家著都吾係大好多乍
件衫 要塞落條褲到 都吾係長好多
我諗 明年都係吾岩著多囉 :-x

複式洋房

2個月前我囡囡已經著elle 90的褲仔,依家90的衫&裙仔都係緊緊啱,新買的凍天衫就買左T2啦!

大宅

正如chick chick話齋,我覺得每一個牌子o既碼都唔同o既,好似我買吉吉衫同買jshoppers衫,o的碼已經好唔同了。明明應該80 ok o既,吉吉買90衫都係o岩o岩好。

唉!所以最明智都係帶埋bb去,捉住佢同佢度size。有時o的sale屎姐姐都唔理你o架!剩係問係個b幾大年紀,跟住就話買幾多號size o既衫,望都唔望下你個b有幾大件的!!

首頁

尾頁

跳至